Skoči do osrednje vsebine

Zadnji letošnji vladni obisk na Gorenjskem

Zadnji letošnji vladni delovni obisk je potekal v Gorenjski regiji. Državni sekretar dr. Božo Predalič se je danes srečal z vodstvom Policijske uprave Kranj in obiskal Letalsko policijsko enoto na Brniku. Dan prej se je srečal z jeseniškim županom na platoju Karavanke, v Železnikih pa obiskal družinsko podjetje Mebor.
Ogled Letalske policijske enote, helikopter v hali, pilot stoji ob njem.

Ogled Letalske policijske enote | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

Državni sekretar z delegacijo je vladni obisk na Gorenjskem začel 9. decembra 2021 na platoju Karavanke. Z županom občine Jesenice Blažem Račičem sta se pogovarjala o morebitni novi lokaciji jeseniške policijske postaje v centru mesta in integraciji tujcev v občini. Nato je obiskal družinsko podjetje Mebor v Železnikih, kjer ga je skupaj s svojimi tremi sinovi sprejel direktor Boris Mesec. Podjetje, ki bo prihodnje leto praznovalo 40. obletnico svojega delovanja in ima okrog 90 zaposlenih, se ukvarja s proizvodnjo strojev za razrez lesa. Direktor je dr. Predaliču razkazal in opisal proizvodnjo ter mu med drugim predstavil problematiko, s katero se občasno srečuje pri zaposlovanju tuje delovne sile.

Srečanje z vodstvom Policijske uprave Kranj je potekalo 10. decembra 2021. Državni sekretar se je načelnikom policijskih postaj zahvalil za njihovo delo, načelniki pa so ga seznanili s svojim delom in posameznimi problematikami. Vladni delovni obisk je dr. Predalič nato sklenil pri letalski policijski enoti, ki deluje iz baze na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Enota vsako leto opravi približno 1500–2000 ur letenja s helikopterji, večino pri izvajanju policijskih nalog in nalog v sistemu zaščite in reševanja. Notranje se enota deli na oddelek pilotov in letalsko-tehnični oddelek. Helikopterji so transportni za transport ljudi in tovora ter patruljno-izvidniški za nadzor, iskanje oseb in pregledovanje območja.