Skoči do osrednje vsebine

Regijski obisk na Gorenjskem

Vlada je 10. decembra v sklopu regijskega obiska obiskala Gorenjsko. Obisk se je začel z delovnim posvetom v Gorenji vasi. Po posvetu sta se minister za zdravje Janez Poklukar in državni sekretar Franc Vindišar udeležila delovnih sestankov na različnih lokacijah po regiji.
Sestanek v ZD Radovljica

Sestanek v ZD Radovljica

1 / 2

Državni sekretar Vindišar je obiskal Psihiatrično bolnišnico Begunje (PB Begunje), kjer je napovedal investicije v bolnišnico, ki bodo namenjene zagotavljanju dodatnih prostorov. Želja ministrstva je, da v PB Begunje razširijo ambulantno dejavnost po celotni regiji, saj je Gorenjska regija na področju duševnega zdravja slabo preskrbljena. Vindišar je izkoristil priložnost in se zahvalil za kadrovsko pomoč jeseniški bolnišnici v času covida-19.

Minister za zdravje Poklukar se je z župani Jesenic, Radovljice in Kranja ter s predsednikom vlade Janezom Janšo sestal na delovnem kosilu, kjer je pogovor tekel o lokaciji nove regijske bolnišnice. Sodelujoči so se dogovorili, da bo le-ta izbrana na podlagi primerjalne analize vseh treh predlaganih možnosti. Poleg nove bolnišnice, ki naj bi stala več kot 300 milijonov evrov, se načrtujejo tudi dodatna vlaganja v obstoječe bolnišnične kapacitete na Gorenjskem.

Sledil je obisk Zdravstvenega doma (ZD) Radovljica, kjer se je minister Poklukar sestal z direktorico ZD Radovljica Majo Petrovič Šteblaj, dr. med, vodjo družinske medicine Tanjo Leskovar, dr. med in glavno sestro Darja Anderle. Osrednja tema pogovora je bila mreža zdravstvene oskrbe, učinkovitost ukrepov za zajezitev epidemije in cepljenje, baze zdravstvenih podatkov, trenutna zakonodaja, ki ureja delo medicine dela, dotaknili pa so se tudi sodelovanja javnih zavodov ter koncesionarjev.