Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 3. decembra 2021

Visok sneg

Izpostava Trbovlje

Ob 6.10 se je v naselju Sveta Planina, občina Trbovlje, na vozišče podrlo drevo. Podrto drevo so odstranili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Trbovlje mesto in PGD Klek.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 9.23 je na križišču Škalske in Liptovske ceste v Slovenskih Konjicah prišlo do prometne nesreče dveh osebnih vozil, v kateri se je poškodovala ena oseba. Aktivirani so bili gasilci PGD Slovenske Konjice, vendar njihovo posredovanje ni bilo potrebno. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 20.23 sta v Šmarjeti v Rimskih Toplicah, občina Laško, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Celje in PGD Laško, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in vozili odstranili s cestišča. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Ljubljana

Ob 17.26 je na Brnčičevi ulici v Ljubljani, trčilo pet vozil. Gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana so na treh vozilih odklopili akumulatorje in mesto nesreče posuli z absorbentom. V nesreči sta se poškodovali dve osebi.

Ob 18.58 sta v naselju Vrhpolje pri Šentvidu, občina Ivančna Gorica, trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Stična, ki so zavarovali, kraj nesreče, odklopili akumulatorje ter z vpojnimi sredstvi posuli cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Izpostava Nova Gorica

Ob 7.28 je na cesti Spodnja Kanomlja–Idrijske Krnice, občina Idrija, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in zdrsnil okoli 30 m po brežini. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka in vozilo potegnili na cestišče. Voznik ni bil poškodovan.

Izpostava Novo mesto

Ob 22.50 je na Šmarješki cesti v Novem mestu voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil na bok. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine in vozilo postavili na kolesa. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 9.22 sta v Pamečah, občina Slovenj Gradec, trčili osebni vozili, pri tem se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči (NMP) pri prenosu poškodovanke v reševalno vozilo ter odstranili avto z vozišča.

Ob 12.24 je na cesti Slovenj Gradec–Mislinja v naselju Straže, občina Mislinja, prišlo do trčenja dveh osebnih vozil in tovornega vozila. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, počistili razlite motorne tekočine ter nudili pomoč policistom in reševalcem NMP. Poškodovana je bila ena oseba, katero so reševalci Zdravstvenega reševalnega centra Koroške (ZRCK) Ravne na Koroškem na kraju oskrbeli ter jo prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

 

Nesreče v železniškem prometu

Izpostava Ljubljana

Ob 6.04 je v naselju Ladja, občina Medvode, vlak povozil osebo, ki je na kraju podlegla poškodbam. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in pregledali okolico. Gasilci PGD Sora so nudili pomoč policiji in reševalnim službam z razsvetljavo kraja nesreče.

Izpostava Postojna

Ob 14.41 je na železniški progi v bližini železniške postaje Dutovlje, občina Sežana, v trenutku prihoda vlaka oseba ležala med železniškimi tiri. Gasilci Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana (ZGRS) Sežana so zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč poškodovani osebi pri reševanju izpod vlaka ter reševalcem NMP Sežana pri oskrbi in prenosu v reševalno vozilo. Poškodovano osebo so prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

 

Požari v objektih

Izpostava Brežice

Ob 5.46 je v Florjanski ulici v Sevnici zagorelo v letni kuhinji ob stanovanjskem objektu. Požar je omejil sosed do prihoda gasilcev PGD Sevnica, ki so požar dokončno pogasili in pregledali kuhinjo s termovizijsko kamero.

Izpostava Kranj

Ob 7.10 so v stanovanjskem objektu na Ulici Janeza Šmida na Koroški Beli, občina Jesenice, gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Jesenice pogasili požar, prezračili prostor in ga pregledali s termovizijsko kamero.Izpostava Ljubljana

Ob 17.16 so v Kompoljah, občina Dobrepolje, v dimniku stanovanjske hiše gorele saje. Gasilci PGD Kompolje in Videm so očistili dimnik, iznesli saje in do odsvetovali kurjenje do obiska dimnikarja.

Ob 23.02 je na pogorišču skladišča bivše Metalke na Plemljevi ulici v Ljubljani zagorelo na več mestih. Manjše požare so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Vižmarje – Brod.

Izpostava Murska Sobota

Ob 13.14 je na Gregorčičevi ulici v Murski Soboti zagorelo v kopalnici večstanovanjskega objekta. Požar, ki je zajel celotno kopalnico ter del stanovanja, so pogasili gasilci PGD Murska Sobota in Rakičan.

Izpostava Ptuj

Ob 17.19 je v naselju Stojnci, občina Markovci, v kurilnici stanovanjske hiše iz dimne tuljave uhajal dim. Gasilci PGD Stojnci in Bukovci so s pomočjo dihalnih aparatov vstopili v zadimljeno kurilnico, iz peči odstranili goreč les ter ga iznesli iz objekta, prezračili prostore z nadtlačnim izpihovalcem ter jih pregledali s termo kamero.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Ljubljana

Ob 16.53 so na Industrijski cesti v Grosuplju gasilci PGD Grosuplje pogasili manjši kup smeti.

 

Sproščanja nevarnih plinov

Izpostava Ljubljana

Ob 20.16 je stanovalka večstanovanjskega objekta na Streliški ulici v Ljubljani na hodniku zavonjala vonj po acetonu. Gasilci GB Ljubljana so tudi sami zaznali vonj, opravili meritve, vendar koncentracij nevarnih plinov naprave niso zaznale.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Brežice

Ob 20.45 so na Gubčevi ulici v Krškem gasilci PGE Krško s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu.

Izpostava Celje

ob 11.04 je v Pongracu, občina Žalec, meteorna voda zamašila jarek, zaradi česar je voda zalivala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Griže so jarek očistili in preusmerili vodo nazaj v jarek.

Izpostava Ljubljana

Ob 6.50 so na požarišču skladišča bivše Metalke na Plemljevi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana opravili zadnji pregled požarišča. Ostanke objekta in požarišče so predali lastniku objekta, ki bo s svojimi zaposlenimi prevzel skrb za morebitno novo žarišče oziroma za sanacijo.

Izpostava Maribor

Ob 14.34 so na Ruški cesti v Mariboru gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Maribor s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako omogočili reševalcem NMP dostop do obolele osebe, ki je bila nato z reševalnim vozilom prepeljana v Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor.

Izpostava Ptuj

Ob 9.07 je v naselju Tržec, občina Videm, na reki Dravinji popustil privez splava, pri čem je splav odneslo do zapornic manjše hidroelektrarne. Gasilci PGD Tržec so s pomočjo delovnega stroja potegnili splav na brežino.

Ob 10.41 so na cesti Velika Nedelja–Mihovci, občina Ormož, gasilci PGD Velika Nedelja, z delovnim strojem odstranili blato in gramoz s ceste ter oprali cestišče na dolžini okoli 500 metrov.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Hidrološko stanje in napoved

Hidrološko stanje in napoved sta dostopna na spletnih straneh agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://www.arso.gov.si/vode/napovedi/