Skoči do osrednje vsebine

Izobraževanje izvajalcev dejavnosti za DOCOM modul v TRACES NT

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) bo v decembru 2021 za izvajalce ŽSP dejavnosti, ki v sistemu TRACES samostojno izpolnjujete komercialne dokumente za premik določenih ŽSP in pridobljenih proizvodov med državami članicami EU, organizirala izobraževanje za DOCOM modul v novem sistemu TRACES New Technology (TRACES NT).

V Sloveniji se za sledljivost trgovanja z določenimi živalskimi stranskimi proizvodi (ŽSP) in pridobljenimi proizvodi znotraj Evropske unije (EU) uporablja sistem TRACES Classic že od leta 2005. 

S 1. 1. 2022  bo v celotni EU vlogo sledljivosti nad premiki določenih ŽSP in pridobljenih proizvodov prevzel sistem TRACES NT. Modul DOCOM bo v TRACES NT aktiviran 6. 12. 2021 (več v novici UVHVVR).

Vzporedno bo moul DOCOM še vedno deloval tudi v TRACES Classic sistemu, vendar najkasneje do 31. 12. 2021. TRACES Classic sistem bo s 1. 1. 2022 ukinjen.

Izobraževanje izvajalcev ŽSP dejavnosti bo potekalo na daljavo, prek Zoom platforme, predvidoma 2 uri. Za udeležbo je potrebna prijava na izobraževanje. Na podlagi prijave prejmete povezavo do izobraževanja (Zoom).

Izvajalcem dejavnosti, zainteresiranim za udeležbo na izobraževanju, sta na voljo naslednja termina:

  • 13. 12. 2021 od 13.00 do 15.00 -> prijava do vključno 10. 12. 2021,
  • 14. 12. 2021 od 13.00 do 15.00 -> prijava do vključno 13. 12. 2021.

V prijavi navedite termin, ki se ga želite udeležiti, ime in priimek udeleženca, naziv poslovnega subjekta (naziv izvajalca dejavnosti), e-naslov, na katerega vam pošljemo vabilo, če se ta razlikuje od e-naslova, s katerega boste poslali prijavo.

Prijavo pošljite na e-naslov: traces-CCA.uvhvvr@gov.si . Podatki prijavljenih udeležencev se bodo uporabili izključno za izvedbo teh izobraževanj in posredovanja gradiva po zaključenem izobraževanju.

Izobraževanje bo tehnično usmerjeno, kako pridobiti uporabniški račun za sistem TRACES NT in kako izpolniti DOCOM dokument. Za vsebinska vprašanja se prosimo obrnite na vaš pristojni območni urad UVHVVR.

Priporočljivo je, da se v sistem TRACES NT izvajalci dejavnosti že registrirate. Na voljo so vam Navodila za registracijo v sistem TRACES NT.