Skoči do osrednje vsebine

Zaostren nadzor nad izvajanjem pogoja PCT v javnem potniškem prometu

Ministrstvo za infrastrukturo in Inšpektorat RS za infrastrukturo uporabnike javnega potniškega prometa obveščata, da se zaradi zaostrenih epidemioloških razmer nadaljuje okrepljeno preverjanje izvajanja veljavnih pravil uporabe zaščitne opreme in pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Uporabnike se ponovno poziva, da nadaljujejo z doslednim spoštovanjem pogojev prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT), ki jih določa Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

V času veljavnosti odloka je na javnih prevoznih sredstvih (kamor sodijo tudi žičniške naprave za prevoz oseb v zaprtih kabinah) za vse potnike obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2. Potniki se morajo za uporabo javnega potniškega prometa izkazati z veljavnim potrdilom PCT in osebnim dokumentom. Izjema od pogoja PCT velja le za osebe, ki so mlajše od 12 let, učence in dijake. Potniki, ki teh pogojev ne izpolnjujejo, javnega prevoza ne morejo koristiti.

Z odgovornim ravnanjem lahko vsi prispevamo k hitrejšemu izboljšanju epidemioloških razmer in omogočimo nemoteno delovanje javnega potniškega prometa. Ministrstvo za infrastrukturo, izvajalci prevozov in nadzorni organi si z usklajenim delovanjem prizadevamo, da bi se izognili potrebam po strožjih ukrepih, zato vse uporabnike javnega potniškega prometa vljudno prosimo za nadaljevanje dobrega sodelovanja in razumevanje glede razmer.