Skoči do osrednje vsebine

Ministri EU za izobraževanje danes o odzivu na pandemijo - bo kombinirano učenje nadomestilo tradicionalno?

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec bo v Bruslju predsedovala Svetu EU za izobraževanje, mladino in šport, ki se bo pričel z mladinskim zajtrkom.

Na dnevnem redu ministrov za izobraževanje so priporočila o kombiniranem učenju, resolucija o izobraževanju odraslih, strateški okvir za Evropski izobraževalni prostor in razprava o vlogi digitalnega izobraževanja, veščinah in kompetencah.

Na tokratnem svetu bo zaradi obravnave pomembnih tem močna udeležba Evropske komisije, saj se bodo zasedanja udeležili kar 3 evropski komisarji:

  • Margrethe Vestager, izvršna podpredsednica EK, komisarka za digitalizacijo;
  • Mariya Gabriel, komisar za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade in
  • Nicolas Schmit, komisar za delovna mesta in socialne pravice. 

V popoldanskem delu se bodo sestali ministri za mladino in obravnavali Delovni načrt za strategijo EU za mlade ter opredelili državljanske prostore, ki bodo omogočali smiselno participacijo mladih.

Festival športa in zasedanje Sveta ministrov EU za šport

Po zasedanju Sveta se bo ministrica prof. dr. Simona Kustec ob 19. uri udeležila otvoritve festivala športa v Bruslju in skupaj z evropsko komisarko Gabriel nagovorila prisotne. Sledila bo posebna prireditev Evropske komisije  BEACTIVE, na kateri bo ministrica nagovorila nagrajence nagrad #Beactive.

Nekateri ambasadorji te iniciative so bili v Sloveniji tudi na tematski konferenci slovenskega predsedstva na temo Vseživljenjske telesne aktivnosti. To bo odlična popotnica za zasedanje Sveta ministrov, pristojnih za šport (torek, 30. november, ob 15. uri). 

V osredju bo Evropski model športa in spodbujanje vseživljenjske telesne aktivnosti

Športno bo obarvana tudi sreda, 1. decembra 2021, saj bo ob 17. uri v okviru Festivala športa potekala okrogla miza ministrice Kustec s športniki Primožem Rogličem, Vesno Fabjan, Dejanom Fabčičem in Rožletom Prezljem. Izjava za javnost ministrice in športnikov je predvidena po 18.30 uri na prizorišču (Schuman). 

Več informacij o programu Festivala športa so na voljo na spletni strani Slovensko predsedovanje svetu EU

Povezava do prenosa zasedanja in izjav v živo