Skoči do osrednje vsebine

Evropski forum za zmanjševanje tveganj nesreč letos na Portugalskem

V mestu Matosinhos na Portugalskem se danes končuje tridnevni Evropski forum za zmanjševanje tveganj nesreč (The European Forum for Disaster Risk Reduction), ki se ga udeležuje državni sekretar Ministrstva za obrambo mag. Janez Žakelj.

Evropski forum za zmanjševanje tveganj nesreč predstavlja regionalno platformo Evrope za zmanjšanje tveganj nesreč in služi kot forum deležnikov pri izvajanju zavez Sendajskega okvira za zmanjševanje tveganj nesreč za obdobje 2015-2030.

Slovenija je bila zaradi aktivnega sodelovanja in rednega poročanja prepoznana kot »napredna članica« na področju izvajanja zavez Sendajskega okvira, zato je bila povabljena kot častna gostja, ki je trenutno predsedujoča Svetu EU. Dogodka se je udeležil mag. Janez Žakelj, ki je sodeloval na ministrski okrogli mizi. Na forumu je bila simbolično podpisana zaprisega preventivi, udeleženci pa so pozdravili časovnico foruma do leta 2030.

Ob robu dogodka se je državni sekretar mag. Žakelj srečal s posebno odposlanko generalnega sekretariata Organizacije združenih narodov, ki se je Sloveniji zahvalila za dobro opravljeno delo do sedaj in za napredek med predsedovanjem Svetu EU na področju ciljev odpornosti na nesreče.

Sekretar in evropski komisar Lenarčič pred panojem srečanja

Dogodka se je udeležil mag. Janez Žakelj, ki je sodeloval na ministrski okrogli mizi. | Avtor: URSZR

1 / 2