Skoči do osrednje vsebine

Vlagamo v lokalno skupnost, ki sobiva s Slovensko vojsko

Minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin se je skupaj z načelnikom Generalštaba generalmajorjem Robertom Glavašem in poveljnikom Civilne zaščite Srečkom Šestanom danes udeležil odprtja območja za izvenletališke pristanke v Ilirski Bistrici. Investicijo je zaradi prisotnosti Slovenske vojske v občini sofinanciralo Ministrstvo za obrambo.

Na območju občine Ilirska Bistrica je vadišče in strelišče Bač, ki je del osrednjega vadišča Slovenske vojske in pomeni večjo obremenjenost lokalne javne infrastrukture, zato Ministrstvo za obrambo sodeluje pri številnih investicijah v lokalnem okolju. Ena od njih je tudi izgradnja območja za izvenletališke pristanke v Ilirski Bistrici za izvajanje helikopterske nujne medicinske pomoči.
"Danes štejejo sekunde, minute in v krajih, oddaljenih od večjih kliničnih centrov, je izredno pomembno, da je urejena infrastruktura, ki omogoča hitre transporte. Tako se poveča možnost preživetja tistim, ki tako pomoč nujno potrebujejo," poudarja minister mag. Matej Tonin. "Na ta način Ministrstvo za obrambo podpira lokalne skupnost, ki sobivajo s Slovensko vojsko. Z roko v roki delamo za domovino," je zaključil minister.

Ministrstvo za obrambo in Občina Ilirska Bistrica sta maja 2008 zaradi prisotnosti Slovenske vojske v občini sklenila Dogovor o pogojih in načinih medsebojnega sodelovanja glede uporabe vojaške infrastrukture v upravljanju Ministrstva za obrambo na območju občine Ilirska Bistrica, s ciljem zagotoviti njeno dolgoročno uporabo z upoštevanjem interesov lokalne skupnosti, letos maja pa še Dodatek k omenjenemu dogovoru, ki opredeljuje tudi financiranje danes odprte investicije.

Ministrstvo za obrambo je za izgradnjo območja za izvenletališke pristanke v Ilirski Bistrici prispevalo 15 tisoč evrov. 

Udeleženci svečanega odprtja med rezanjem traku.

Minister za obrambo Republike Slovenije mag. Matej Tonin se je skupaj z načelnikom Generalštaba generalmajorjem Robertom Glavašem in poveljnikom Civilne zaščite Srečkom Šestanom danes udeležil odprtja območja za izvenletališke pristanke v Ilirski Bistrici | Avtor: Monika Sušanj, MORS

1 / 2