Skoči do osrednje vsebine

Odprtje območja za izvenletališke pristanke v Ilirski Bistrici

Državni sekretar Franc Kangler se je danes udeležil predaje območja za izvenletališke pristanke v Ilirski Bistrici. Helidrom bosta uporabljala policija in Ministrstvo za obrambo, ki je tudi sofinanciralo investicijo.
Policisti in državni sekretar Franc Kangler pred policijskim helikopterjem

Območje bo namenjeno izvenletališkim pristankom za izvajanje helikopterske nujne medicinske pomoči. | Avtor: MNZ

Pred kratkim so v občini Ilirska Bistrica dokončali izgradnjo območja za izvenletališke pristanke za izvajanje helikopterske nujne medicinske pomoči. Državni sekretar Kangler je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, da se je to uredilo. Investicija pa je pomembna tako z vidika lokalne infrastrukture kot tudi za lokalno prebivalstvo. Na območju občine je namreč vadišče in strelišče Bač, ki je del osrednjega vadišča Slovenske vojske in pomeni večjo obremenjenost lokalne javne infrastrukture.

Na prizorišču so se dopoldne s svojim delom in opremo predstavile intervencijske službe, med njimi tudi policisti s helikopterjem, vozili in službenimi konji. Intervencijska vozila, ki so bila na ogled, so navdušila predvsem najmlajše. Morda pa je bil kakšen izmed njih bodoči policist, ki jih slovenska policija tako zelo potrebuje.

Otroci so bili navdušeni nad policijsko opremo in intervencijskimi vozili.

Otroci so bili navdušeni nad policijsko opremo in intervencijskimi vozili. | Avtor: MNZ

1 / 2