Skoči do osrednje vsebine

Ministrica z direktorjem SPIRIT Slovenija

Ministrica dr. Helena Jaklitsch, je danes na delovnem sestanku gostila predstavnika SPIRIT Slovenija.
Ministrica in diretor pred plakatom urada, ob strani zastavi.

Dr. Helena Jaklitsch in dr. Tomaž Kostanjevec. | Avtor: USZS

Srečanja sta se udeležila direktor dr. Tomaž Kostanjevec in gospa Mateja Jarc, vodja Sektorja za spodbujanje internacionalizacije. Predstavila sta sodelovanje s poslovnimi klubi in gospodarskimi zbornicami izven meja RS – predvsem v luči javnega razpisa za sofinanciranje izvajanja dejavnosti slovenskih poslovnih klubov v tujini.

Ministrica je v nadaljevanju izpostavila delovanje uspešnih slovenskih podjetnikov iz Brazilije, Združenih držav Amerike in Argentine ter SPIRIT Slovenija obvestila o novonastali Slovensko-argentinski gospodarski zbornici in oblikovanju SLOGLOBAL platforme, ki bo namenjena povezovanju slovenskih podjetnikov iz vsega sveta.

Vsi prisotni so se strinjali, da je enotno delovanje in medsebojno obveščanje o dejavnostih ne samo dobrodošlo, temveč nujno ter začrtali tudi konkretno sodelovanje za prihodnost. Urad in SPIRIT Slovenija bosta enkrat letno skupaj organizirala spletni posvet za vse slovenske poslovne klube in gospodarske zbornice. Dogovorjeno je bilo tudi, da se še v letošnjem letu ponovno izvede delovni sestanek, kjer se bo preverilo zadane cilje in oblikovalo načrt dela v prihodnjem letu.