Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 10. novembra 2021

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Celje

Ob 15.00 je v Lešje, občina Šoštanj poletel helikopter Slovenske vojske (SV) v spremstvu dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) Maribor, od koder je v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana prepeljal obolelo osebo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Velenje so zavarovali kraj pristanka helikopterja in prenesli obolelo osebo iz reševalnega vozila v helikopter.

Izpostava Postojna

Ob 2.24 so v Grahovem v občini Cerknica reševalci Nujne medicinske pomoči (NMP) Cerknica zaprosili za pomoč pri oživljanju osebe. Gasilci PGD Grahovo so nudili prvo pomoč osebi do prihoda reševalcev NMP Cerknica, ki so nato obolelo osebo dokončno oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

 

Pogrešane osebe, živali in stvari

Izpostava Ptuj

Ob 16.30 so gasilci PGD Leskovec nudili pomoč Policiji pri iskanju pogrešane osebe na območju Velikega Okiča, občina Videm. Pogrešane osebe niso našli, z iskanjem bodo nadaljevali danes v četrtek.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Koper

Ob 15.40 je v predoru Kastelec, občina Koper, prišlo do naleta treh osebnih vozil. Nihče ni bil poškodovan. Gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Koper so pomagali odstraniti vozila iz predora.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 18.08 je v naselju Podgora v občini Ravne na Koroškem osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci Koroškega gasilskega zavoda (KGZ) Ravne na Koroškem in PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator, s pomočjo avtodvigala izvlekli vozilo na cestišče, nudili pomoč vlečni službi pri nalaganju vozila in cestišče posuli z vpojnim sredstvom ter ga počistili.

 

Požari v objektih

Izpostava Maribor

Ob 18.21 je v naselju Rošpoh - del, občina Maribor, v kurilnici stanovanjske stavbe prišlo do pregretja peči na trda goriva. Gasilci so izpraznili peč in pregledali kletne prostore objekta.

Izpostava Novo mesto

Ob 6.18 je v naselju Čadraže, občina Šentjernej, gorelo gospodarsko poslopje, hlev. Gasilci PGD Šentjernej, Maharovec, Gorenje Vrhpolje in Groblje so rešili živino, pogasili goreče ostrešje in okoli deset kubičnih metrov sena ter ostanke odstranili iz objekta. Ostrešje je pogorelo v celoti. Obveščene so bile pristojne službe, ki bodo ugotovile vzrok požara in ocenile škodo.

Ob 23.11 je v Birčni vasi, občina Novo mesto, gorela drvarnica ob stanovanjski hiši. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Novo mesto in PGD Stranska vas so pogasili požar, ki je uničil ostrešje drvarnice velikosti okoli 4 x 8 metrov ter shranjeno opremo in del drv.

Izpostava Postojna

Ob 18.14 je v naselju Hruševje, občina Postojna, gorela pasja uta. Požar so začeli gasiti občani, gasilci PGD Hruševje pa so ga dokončno pogasili, ter preprečili, da bi se razširil na skladovnico drv.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Ljubljana

Ob 16.42 so na cesti Grosuplje–Višnja gora, gasilci PGD Grosuplje, pogasili tlečo izolacijo pod pokrovom motorja avtomobila.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Maribor

Ob 1.12 je v naselju Dogoše, občina Maribor, gorela živa meja iz cipres. Požar, ki je je zajel okoli 10 metrov žive meje, so pogasili gasilci Javnega zavoda Gasilske brigade (JZ GB) Maribor in PGD Dogoše.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 16.03 je v Šentilju pod Turjakom, občina Mislinja, gorela vsebina zabojnika za smeti. Požar so pogasili gasilci PGD Mislinja.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 20.38 so gasilci PGD Vojnik v Keršovi ulici v Vojniku nudili pomoč reševalcem Nujne medicinske pomoči (NMP) pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Ob 22.53 so v Arji vasi v občini Žalec gasilci PGD Arja vas nudili pomoč reševalcem NMP pri oživljanju obolele osebe. Kljub hitremu posredovanju gasilcev obolela oseba ni preživela.

Izpostava Koper

Ob 17.47 so na Oljčni poti v Kopru, gasilci JZ GB Koper s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je na tleh ležala onemogla oseba. Reševalci NMP so jo odpeljali v Splošno bolnišnico (SB) Izola.

Izpostava Kranj

Ob 16.00 so gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Kranj posredovali v Zoisovi ulici v Kranju, kjer je v bloku obstalo dvigalo. Gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata in iz dvigala rešili dve osebi. Dvigalo so izklopili iz električnega omrežja.

Ob 18.04 so v Šercerjevi ulici v Radovljici gasilci PGD Radovljica rešili 4 osebe iz pokvarjenega dvigala.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.16 so v naselju Dragomelj, občina Domžale, gasilci Center za zaščito in reševanje (CZR) Domžale, nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz stanovanjske hiše do reševalnega vozila.

Izpostava Murska Sobota

Ob 18.34 so v Moravcih, občina Ljutomer, gasilci PGD Ljutomer nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe iz stanovanjske hiše. Obolela oseba je bila prepeljana na zdravljenje v SB Murska Sobota.

Izpostava Postojna

Ob 7.36 je bila v Ulici Nika Šturma v Sežani, na balkonu ujeta oseba. Gasilci Zavoda za gasilno in reševalno službo Sežana (ZGRS) Sežana so vstopili v stanovanje skozi odklenjena vhodna vrata in odprli balkonska vrata, ter rešili osebo.

Ob 20.23 so v naselju Otonica, občina Cerknica, gasilci PGD Begunje nudili pomoč reševalcem NMP Cerknica pri prenosu obolele osebe iz prvega nadstropja stanovanjskega objekta v reševalno vozilo.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/