Skoči do osrednje vsebine

Sestanek z ravnatelji osnovnih in srednjih šol glede izvajanja ukrepov za zajezitev širjenja okužb

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Državni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec se je danes s sodelavci sestal z ravnatelji osnovnih in srednjih šol glede izvajanja samotestiranja učencev in dijakov.

Namen srečanja je bil pogovor, kako od ponedeljka, 15. novembra, izvajati samotestiranje učencev in dijakov v šoli. Skupaj s predstavniki Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje smo ravnateljem predstavili protokol samotestiranja ter ravnanja ob primeru okužbe v šolah. Prisluhnil smo tudi ravnateljicam in ravnateljem ter njihovim pogledom in izzivom, s katerimi se soočajo, vezano na izvajanje ukrepov, ki jih prinaša zadnji vladni odlok.

Srečanje z ravnateljicami in ravnatelji srednjih šol je bilo zelo konstruktivno, ravnatelji večjih težav pri izvajanju samotestiranja pri dijakih ne pričakujejo.

Na več težav z izvajanjem samotestiranja v šoli, predvsem v prvi triadi, pa so opozorili osnovnošolski ravnatelji in ravnateljice. Podane predloge bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v sodelovanju z zdravstveno stroko preučilo.