Skoči do osrednje vsebine

Bliža se martinovo, ravnajmo odgovorno v dobro celotne družbe

Jutri praznujemo martinovo, pred nami je tudi martinov vikend. Zagotovo si bo marsikdo želel po tradiciji poskusiti mlado vino in ta dan oziroma vikend obeležiti s praznovanjem. Glede na epidemiloško stanje v državi in odloke Vlade RS, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano poziva k odgovornemu ravnavnju in upoštevanju omejitev, da v dobro celotne družbe zajezimo širjenje okužb z virusom covid-19.

V obdobju martinovega bodo potekali poostreni nadzori nad spoštovanjem zahtev odlokov, sprejetih z namenom zajezitve in obvladovanja okužb s koronavirusom, tako s strani Inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin kot tudi Inšpektorata za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo. Inšpekcijski pregledi bodo potekali v dejavnosti gostinstva, pri ponujanju živil v trgovinah ter v delovnih okoljih v proizvodnih obratih. Prav tako bodo inšpektorji opravljali nadzor pri pridelovalcih v vinskih kleteh in njihovih dodatnih lokacijah, v vinotekah, v gostinskih lokalih, na kmečkih turizmih in na tržnicah.


Nadzor se bo izvajal glede doslednega in odgovornega spoštovanja pogojev odloka in sicer nad nošenjem mask oziroma ohranjanjem razdalje, uporabo razkužil, označbami na vhodu za obvezno izpolnjevanje pogojev PCT, nad preverjanjem pogojev PCT za obiskovalce javnih prostorov ter izpolnjevanje pogojev PCT za zaposlene.