Skoči do osrednje vsebine

V Šanghaju začetek sejma ProWine – slovenski vinarji tudi letos deležni pozornosti

V Šanghaju je odprl vrata mednarodni sejem ProWine 2021. Na sejmu se, v sodelovanju s kitajskimi zastopniki in pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavlja štirinajst slovenskih vinarjev. Sejem bo trajal tri dni in je eden pomembnejših poslovnih sejmov na področju vinarstva na azijskem trgu.

Sejem je namenjen strokovni javnosti s področja vinarstva - udeležujejo se ga vinski strokovnjaki, lastniki restavracij, novinarji, obstoječi in potencialni distributerji ter kupci.

Slovenski razstavni prostor v Šanghaju

Slovenski razstavni prostor v Šanghaju | Avtor: MKGP

1 / 3

Slovenski paviljon na sejmu ProWine 2021 v Šanghaju je organiziran v sodelovanju med Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,  Konzulatom Republike Slovenije v Šanghaju in kitajskimi distributerji. Na sejmu se predstavljajo naslednji slovenski vinarji;  Klet Goriška Brda, Edi Simčič, Marjan Simčič, Ščurek, Ferdinand, Kristančič, Erzetič, Santomas, Vinakoper, Vinska klet Ptuj, Radgonske gorice, Panvita Marof in Steyer.

Slovenski vinarji se bodo na sejmu predstavili tudi s strokovno degustacijo »masterclass«, ki jo bo organiziral in izvedel kitajski zastopnik slovenskih vinarjev. Slovenski vinarji se sicer na sejmu ProWine predstavljajo že tretje leto zapored, kar povečuje tako njihovo prepoznavnost kot tudi tudi prepoznavnost Slovenije na Kitajskem, kjer so slovenska vina vedno bolj cenjena in prepoznana kot zelo kakovostna.