Skoči do osrednje vsebine

Ministrica s predstavniki SLOBRAZ o gospodarskem povezovanju

Ministrica dr. Helena Jaklitsch se je danes prek videokonference srečala s predstavniki Slovensko-brazilske gospodarske zbornice (SLOBRAZ).
Udeleženci na zoom-u.

Tatjana Močenik, Ana Šket, dr. Štefan Šalej, Matjaž Cokan, Ana Ahačevčič, Suzana Martinez, dr. Helena Jaklitsch (od zgoraj proti dol, od leve proti desni). | Avtor: USZS

Šlo je za nadaljevanje pogovora, ki se je začel ob obisku ministrice pri rojakih v Braziliji v preteklem mesecu. Predsednik Matjaž Cokan, podpredsednica Tatjana Močenik in častnim predsednik dr. Štefan Šalej so ministrici predstavili svoje delovanje in aktivnosti ter načrte za prihodnost.

Zbornica z inovativnimi projekti krepi povezovanje tako slovenskih gospodarstvenikov kot tudi na splošno naših rojakov v Braziliji in tudi širše. Med drugim so tako izdelali zemljevid slovenskih podjetij in izdelkov v Braziliji. Nekaj slovenskih izdelke pa so lansko leto zbrali tudi v projektu Božična košarica in jo kot celoto ponudili zainteresiranim kupcem. Po velikem uspehu, nameravajo projekt letos ponoviti. Tovrstne aktivnosti pripomorejo k promociji izdelkov in storitev, obenem pa tudi ugodno vplivajo na povezovanje slovenskih gospodarstvenikov.

Ministrica je izrazila veselje, da so tako aktivni in da se povezujejo z namenom in v korist prepoznavnosti in uspešnosti Slovenije na gospodarskem področju, dogovorili pa so se tudi za konkretno nadaljnjo sodelovanje.