Skoči do osrednje vsebine

Minister se je srečal s katarskim podpredsednikom vlade in zunanjim ministrom

Današnje dvostransko srečanje med ministrom za notranje zadeve Alešem Hojsom in podpredsednikom vlade in zunanjim ministrom Katarja šejkom Mohammedom bin Abdulrahmanom bin Jassimom Al-Thanijem je potekalo v okviru njegovega uradnega obiska v Republiki Sloveniji 3. in 4. novembra 2021.
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs in podpredsednik vlade in minister za zunanje zadeve Države Katar šejk Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani. Stojita pred zastavami.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs in podpredsednik vlade in minister za zunanje zadeve Države Katar šejk Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani | Avtor: MNZ

Pogovori so tekli o aktualnih vprašanjih na področju notranjih zadev, tudi v luči predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije, in o možnostih za nadaljnjo krepitev medsebojnega sodelovanja – konkretno na področju varnosti ter z vidika vizumske politike.

Posebna pozornost je bila namenjena pomembni vlogi Katarja v povezavi s situacijo v Afganistanu in bližnjevzhodnim mirovnim procesom. Katar se je izkazal kot zanesljiv partner na področju varnosti in stabilnosti. Slovenija si bo kot predsedujoča Svetu EU še naprej prizadevala, da bo tudi EU še naprej kredibilen partner v odnosu do Katarja.

Odnosi med Republiko Slovenijo in Državo Katar so prijateljski, brez odprtih vprašanj, ki so se v zadnjem desetletju vidno okrepili. Redni dialog poteka tako na visoki kot tudi na delovni ravni.

Delegaciji Slovenije in Katarja sedita nasproti za sejno mizo.

Dvostransko srečanje je potekalo v okviru uradnega obiska podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Države Katar v Republiki Sloveniji. | Avtor: MNZ