Skoči do osrednje vsebine

Spletni seminar Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposleni

V okviru evropske kampanje Zdravo delovno okolje 2020-2022: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta bo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti izvedlo spletni seminar Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposlenih, ki bo potekal v četrtek, 11. novembra 2021, 13.00-15.20.

Iz analize Nacionalnega inštituta za javno zdravje izhaja, da so kostno-mišična obolenja in duševne stresne motnje, povezane z delom, že desetletja glavni vzrok zdravstvenega absentizma, dolgotrajne odsotnosti z dela, delovne invalidnosti in prezgodnjega upokojevanja delavcev. Analiza stanja kaže, da se njuna pojavnost v Sloveniji iz leta v leto povečuje, prav tako se zaradi njiju podaljšuje povprečno trajanje posamezne bolniške odsotnosti.

Na spletnem seminarju Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposlenih bo gospa izredna profesorica dr. Simona Šarotar Žižek predstavila model ravnanja s starejšimi zaposlenimi v digitalni dobi, vključno z obvladovanjem psihosocialnih dejavnikov tveganja za starejše zaposlene, medtem ko bo gospod redni profesor dr. Zvone Balantič predaval o ergonomiji na delovnem mestu v luči staranja zaposlenih ter predstavil tudi strategijo ergonomskih izboljšav. Seminar je namenjen zlasti delodajalcem in delavcem, pa tudi strokovnim delavcem za varnost pri delu, izvajalcem medicine dela, kadrovskim delavcem, delavskim zaupnikom za varnost in zdravje pri delu ter vsem, ki jih zanimata ergonomija na delovnem mestu in ravnanje s starejšimi zaposlenimi.

Prijave zbiramo do ponedeljka, 8. novembra 2021, na naslednji tej povezavi

 

  do
Spletni seminar

Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposlenih

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti skupaj s tripartitno Nacionalno mrežo za sodelovanje z EU-OSHA organizira vrsto dogodkov v podporo kampanji. Vljudno vas vabimo, da se udeležite spletnega seminarja Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposlenih.