Skoči do osrednje vsebine

Podelitev diplom v Policijski akademiji

Na Policijski akademiji v Tacnu v Ljubljani je danes potekala slovesna podelitev diplom študentom 5. generacije rednega višješolskega študija po programu Policist. Zbrane je nagovoril tudi notranji minister.
Nagovor ministra Aleša Hojsa diplomantom Višje policijske šole Tacen. V telovadnici, minister za govornico, policisti stojijo pred modro zaveso, spredaj občinstvo.

Nagovor ministra Aleša Hojsa diplomantom Višje policijske šole Tacen | Avtor: MNZ

1 / 2

Kot je v nagovoru dejal minister Aleš Hojs, je danes "zagotovo eden najpomembnejših dni v vašem življenju. Zaključujete tisto, za kar ste se odločili pred nekaj leti, in to ravno na današnji dan, ki sovpada z dogodki izpred 30 let." Pred natanko 30 leti je namreč ozemlje Slovenije zapustil še zadnji agresorski vojak. "V tistem boju za neodvisno in samostojno Slovenijo je slovenska policija dala svoj izjemen prispevek."

"Stojite na prekretnici svojega življenja. Delo, ki ga boste opravljali, ni zgolj poklic, ampak poslanstvo. Zato naj vam na srce položim dve stvari: Nikoli ne oklevajte, ko boste morali pomagati našim ljudem, našim državljanom. Vi boste tisti, ki boste v naslednjih letih prvi in najpomembnejši obraz slovenske policije. Vi boste tisti, po katerih se bo merila učinkovitost, priljubljenost in nenazadnje tudi usposobljenost slovenske policije. In drugo - nikoli ne oklevajte s svojimi predlogi po spremembah. Mladi ljudje so tisti, ki v kolektive vnašajo spremembe. Zato so vaše ideje, vaši predlogi in zamisli o potrebnih spremembah zakonodaje tisti, ki bodo v naslednjih letih to našo domovino delali bolj urejeno, bolj pravično, predvsem da bo to dežela, ki bo v dobrobit vsem, ne zgolj nekaterim," je dejal minister.

Daljše sporočilo za javnost je objavljeno na spletni strani policije.