Skoči do osrednje vsebine

Minister Hojs obiskal Termoelektrarno Šoštanj in Premogovnik Velenje

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes obiskal Termoelektrarno Šoštanj (TEŠ) in Premogovnik Velenje, ki sodita med kritično infrastrukturo. Opravljata namreč dejavnost, ki je ključnega pomena za nemoteno in zanesljivo oskrbo Slovenije z električno energijo. Zato je bil tudi namen ministrovega obiska preveriti, kako je varovana kritična infrastruktura v državi, in kakšno je sodelovanje z državnimi organi.
Minister Aleš Hojs ob obisku Termoelektrarne Šoštanj, v pogovoru z vodstvom, spredaj maketa termoelektrarne.

Minister Aleš Hojs ob obisku Termoelektrarne Šoštanj

Kot je povedal Hojs, je želel videti, kako potekajo protokoli s področja varnosti. »Ogled je bil zame zanimiv tako s tehničnega vidika kot z vidika vseh novosti, ki so mi jih danes predstavili, vezano predvsem na trenutne težave v energetiki oziroma najavljajočo se energetsko krizo in izredno visoke cene električne energije, ki smo jim priča v zadnjih tednih. Seveda je vsak sistem možno nadgraditi in izboljšati, kar bomo tudi v prihodnje reševali skupaj s službami za korporativno varnost posameznih družb. Vseeno pa sem z videnim danes v Šaleški dolini zelo zadovoljen

Minister Hojs je obiskal blok 6 TEŠ, rudarje, ki delajo 500 metrov pod zemljo, in si ogledal, kako poteka delovni proces v Jami Pesje in kako je poskrbljeno za varnost zaposlenih v proizvodnem procesu.

Minister Aleš Hojs si je ogledal delo rudarjev v premogovniku. Rudarji in minister hodijo po hodniku, oblečeni v rudarska oblačila.

Minister Aleš Hojs si je ogledal delo rudarjev v premogovniku.