Skoči do osrednje vsebine

Dodatno podaljšanje uporabe TRACES Classic sistema do 6. 11. 2021

Evropska komisija je ponovno podaljšala uporabo TRACES Classic sistema za uradni nadzor nad trgovanjem z živalmi in živalskimi proizvodi med državami članicami EU (INTRA modul), in sicer do 6. 11. 2021.

S ponedeljkom, 11. 10. 2021 je v sistemu TRACES NT začel delovati INTRA modul za uradni nadzor nad trgovanjem z živalmi in živalskimi proizvodi med državami članicami EU.

INTRA modul se bo po novem vzporedno uporabljal v sistemu TRACES Classic in v sistemu TRACES NT do sobote 6. 11. 2021, od tega datuma dalje pa le še v sistemu TRACES NT.

Izvajalcem dejavnosti, ki sami najavljajo premike živali in živalskih proizvodov med državami članicami EU v sistemu TRACES, priporočamo, da kljub ponovnemu zamiku ukinitve sistema TRACES Classic, elektronske najave premikov vnašajo v novi sistem TRACES NT. TRACES Classic lahko uporabite le v res skrajnem primeru.

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) v oktobru 2021 za izvajalce dejavnosti, ki samostojno vlagajo elektronske najave za premike živali med državami članicami EU v sistem TRACES, organizia izobraževanje za INTRA modul v sistemu TRACES New Technology (TRACES NT). Zainteresirani izvajalci dejavnosti se še vedno lahko prijavijo na izobraževanje (več v novici UVHVVR).