Skoči do osrednje vsebine

Dnevi slovenske informatike 2021

Od 19. do 20. oktobra 2021 je v Portorožu potekala 28. strokovna konferenca Dnevi slovenske informatike z naslovom "Digitalizacija: uspešneje, hitreje, ceneje«. Konferenca je vsakoletno strokovno srečanje informatikov, uporabnikov ter ponudnikov naprav in storitev, ki ponuja pregled dosežkov slovenske informatike, izmenjavo znanja, izkušenj in dobrih praks ter povezuje gospodarstvo, javni sektor in znanstveno-izobraževalne ustanove.

Namen konference je združiti tako mlade kot tudi izkušene znanstvenike, strokovnjake, inštruktorje, nevladne organizacije in predstavnike zasebnega sektorja, da bi izmenjali in razpravljali o teoretičnih in praktičnih vidikih informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT). Poleg vrhunskih predstavitev prispevkov je konferenca tudi platforma za razpravljanje o aktualnih vprašanjih in inovativnih tehnologijah. Na konferenci so bili predstavljeni trije prispevki s strani Ministrstva za javno upravo (MJU):

  • »Poslovna inteligenca, izzivi in napredne tehnologije v podporo odločanju«;
    Avtorji prispevka so: dr. Karmen Kern Pipan, Paula Kolenko, mag. Dušan Vejnović, Mitja Medvešček in Boro Nikić;

  • »Semantični analizator – izzivi uvajanja in uporabe orodij umetne inteligence v javni upravi«.
    Avtorji predstavitve so: dr. Karmen Kern Pipan, Miha Jesenko, Miro Lozej ter kolegi iz Fakultete za računalništvo in informatiko (UL FRI): Blaž Zupan, Primož Godec, Vesna Tanko, Lan Žagar, Ajda Pretnar, Nikola Đukić;

  • »E-storitve in epidemija«
    Predstavitev je pripravila mag. Tatjana Mizori Zupan.

Vsi prispevki so bili zelo dobro sprejeti, udeleženci so pokazali precejšnje zanimanje za predstavljene vsebine. Več o konferenci je dostopno na spletni strani Slovenskega društva informatika (DSI 2021).