Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 17. oktobra 2021.

Nesreče v gorah

Izpostava Kranj

Ob 10.15 se je na poti na Lubnik, občina Škofja Loka, poškodoval planinec. Gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Škofja Loka so ga na kraju oskrbeli, prepeljali v dolino in predali reševalcem Nujne medicinske pomoči (NMP) Škofja Loka.

Izpostava Ljubljana

Ob 17.26 so na območju Repovega kota v Kamniško-Savinjskih Alpah pogrešali starejšo osebo. Aktivirani so bili reševalci GRS Kamnik in helikopter Slovenske vojske (SV) z dežurno ekipo GRS z Brnika. Pogrešano osebo so našli nepoškodovano pri planinskem domu v Kamniški Bistrici.

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Postojna

Ob 13.11 je poletel helikopter SV z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) na Brniku v Ilirsko Bistrico in od tam prepeljal obolelo osebo v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 17.12 sta v kraju Studence, občina Žalec, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Celje, Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Velenje in Ponikva pri Žalcu, ki so zavarovali kraj dogodka, ponesrečeni osebi nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorja ter očistili cestišče. V nesreči se je poškodovala ena oseba, katero so prevzeli reševalci NMP Velenje ter odpeljali v Splošno bolnišnico (SB) Celje. Obveščene so bile pristojne službe.

Izpostava Ljubljana

Ob 20.59 je v Spodnjih Stranjah, občina Kamnik, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na bok. Ob prihodu gasilcev PGD Kamnik na kraj dogodka je bilo ugotovljeno, da ni poškodovanih oseb ter da so vozilo že postavili na kolesa. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Izpostava Maribor

Ob 19.06 je v naselju Žice v občini Sveta Ana osebno vozilo zapeljalo s ceste v obcestni jarek. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Gasilci Javnega zavoda gasilske brigade (JZ GB) Maribor in Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator

Izpostava Murska Sobota

Ob 14.13 je na avtocesti na relaciji Murska Sobota–Lipovci, občina Murska Sobota, prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega vozila. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekajoče motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Murska Sobota odpeljali v SB Murska Sobota.

Izpostava Nova Gorica

Ob 8.47 so na hitri cesti Ajdovščina–Vipava, občina Vipava, trčila tri osebna vozila in tovorno vozilo. Nastala je materialna škoda. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka.

Ob 13.20 sta med krajema Ročinj in Doblar v občini Kanal ob Soči trčili osebni vozili, nastala je materialna škoda, ena oseba je bila lažje poškodovana. Gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost - Gasilska enota (JZ GRD GE) Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite tekočine in odklopili akumulatorja.

Izpostava Postojna

Ob 13.27 se je na cesti med Planino in Postojno, občina Postojna, pri padcu težje poškodoval motorist. Gasilci PGD Postojna so kraj dogodka zavarovali ter nudili pomoč policistom in reševalcem NMP Postojna.

Ob 16.10 se je na cesti Sežana–Dutovlje, občina Sežana, pri padcu poškodovala kolesarka. Gasilci Zavoda za gasilno in reševalno službo (ZGRS) Sežana so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Sežana pri imobilizaciji kolesarke. Prepeljana je bila v SB Izola.

Požari v objektih

Izpostava Kranj

Ob 18.40 so v Zabreznici, občina Žirovnica, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci Gasilske reševalne službe (GARS) Jesenice in PGD Zabreznica so goreče saje pogasili in s termovizijsko kamero pregledali okolico.

Izpostava Ljubljana

Ob 13.58 je v Polju v Ljubljani gorela pečica v stanovanju v prvem nadstropju večstanovanjskega objekta. Z gašenjem požara je pričel lastnik, ki je pečico izvlekel in odnesel na prosto. Gasilci GB Ljubljana in PGD Slape – Polje so zavarovali in pregledali kraj dogodka.

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.57 so na Sedejevem trgu v Cerknem gasilci PGD Cerkno pogasili manjši požar v pralnici turističnega objekta.

Izpostava Novo mesto

Ob 8.30 je v naselju Zalog, občina Straža, zagorela inštalacija za električnim grelnikom vode v stanovanjski hiši. Še pred prihodom gasilcev PGD Dolenja Straža so lastniki sami pogasili začetni požar. Gasilci so opravili pregled z termovizijsko kamero, prezračili prostore, ohladili grelnik vode in iznesli ožgane dele. Obveščene so bile pristojne službe.

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Celje

Ob 21.21 je prišlo v Babni Gori, občina Šmarje pri Jelšah, do požara osebnega vozila. Gasilci PGD Sveti Štefan in Šmarje pri Jelšah so zavarovali kraj in pogasili požar. Obveščene so bile pristojne službe.

Izpostava Ptuj

Ob 13.27 je na cesti v naselju Pavlovci, občina Ormož, zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Ormož in Hardek so pogasili požar, na vozilu odklopili akumulator ter počistili cestišče.

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Ljubljana

Ob 16.54 so na Poljanski cesti v Ljubljani goreli trije nakupovalni vozički, v njih pa je bil karton. Požar so pogasili gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana. 

Izpostava Murska Sobota

Ob 12.28 sta v Rinčetovi Grabi, občina Ljutomer, gorela drevo in dva kvadratna metra podrasti. Gasilci PGD Ljutomer, Stročja vas in Podgradje so požar pogasili.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Novo mesto

Ob 6.04 so na Partizanskem trgu v Metliki goreli zabojniki za komunalne odpadke. Požar, ki je uničil tri zabojnike, so pogasili gasilci PGD Metlika.

Ob 20.42 je v Ulici Otona Župančiča v Črnomlju gorel zabojnik za smeti. Požar so pogasili gasilci PGD Črnomelj. Zabojnik je uničen.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Ljubljana

Ob 13.19 je v Prulah na Ljubljanici iz barke iztekalo gorivo. Gasilci GB Ljubljana so ustavili iztekanje, razlitje na površini 6x20 metrov pa posuli z vpojnim sredstvom.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Kranj

Ob 10.20 je v Stranski vasi, občina Šenčur, voda zalila kotlovnico. Gasilci PGD Šenčur so vodo iz kotlovnice izčrpali.

Izpostava Ljubljana

Ob 9.48 so v Scopolijevi ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana odprli vrata stanovanja in omogočili vstop reševalcem NMP do obnemogle osebe.

Izpostava Maribor

Ob 23.35 so v Ulici Ruške čete v Rušah gasilci PGD Ruše s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja ter zaprli vodo, ki je iztekala iz počene cevi grelca za vodo.

Izpostava Novo mesto

Ob 16.48 so v naselju Loka, občina Šentjernej, gasilci PGD Stara vas-Loka ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vhodna vrata v stanovanjsko hišo in omogočili vstop reševalcem NMP Novo mesto. V hiši so našli mrtvo osebo.

Izpostava Postojna

Ob 5.42 so v Ulici Antona Bonete v Sežani gasilci ZGRS Sežana nudili reševalcem NMP Sežana pomoč pri prenosu obolele osebe iz prvega nadstropja stanovanjske zgradbe v reševalno vozilo.

Izpostava Trbovlje

Ob 16.15 so v ulici Pot Vitka Pavliča v Hrastniku gasilci PGD Hrastnik s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili reševalcem NMP dostop do onemogle osebe.

Ob 22.20 so gasilci PGD Hrastnik na Logu v Hrastniku s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili vstop reševalcem NMP Hrastnik do obolele osebe.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/