Skoči do osrednje vsebine

Srečanje državnega sekretarja dr. Raščana z direktorjem Protikorupcijske agencije Uzbekistana Burkhanovim

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je na pogovor sprejel delegacijo Agencije za preprečevanje korupcije Uzbekistana, ki jo vodi Akmal Burkhanov.
skupna fotografija, v ozadju cerkev na otoku na Bledu

Srečanje državnega sekretarja dr. Raščana z direktorjem Protikorupcijske agencije Uzbekistana Burkhanovim | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

Državni sekretar dr. Raščan je pozdravil napredek v državi in pomen izvajanja reform s ciljem krepitve pravne države, varstva okolja, upravljanja, civilne družbe in človekovih pravic. Ob tem je poudaril pomen prizadevanja Uzbekistana za krepitev medsosedskih odnosov in reševanje odprtih bilateralnih vprašanj na področju demarkacije meja in upravljanja z vodami.

Sogovornika sta izmenjala mnenja glede aktualnih zunanjepolitičnih tem, še posebej glede razmer v Afganistanu. Zaradi kompleksnost situacije v Afganistanu je potreben kontinuiran in koordiniran odgovor s strani mednarodnih partnerjev, je še poudaril državni sekretar Raščan.

Sogovornika sta se tudi strinjala, da so bilateralni odnosi med državama dobri, da pa obstaja interes za poglobljeno sodelovanje.