Skoči do osrednje vsebine

Slovenski podjetniški sklad objavil nova vavčerja

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Slovenski podjetniški sklad je dodatno objavil še dva nova javna poziva za vavčerje iz sredstev REACT EU. Podjetjem sta tako dodatno na voljo še Vavčer za tržne raziskave tujih trgov in Vavčer za dvig digitalnih kompetenc.

Oba vavčerja sta v preteklem obdobju podjetjem že bila na voljo, tako da so podjetja že seznanjena o namenu in koriščenju tovrstnih sredstev. Na poziv se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge.

Novost pri vavčerju za dvig digitalnih kompetenc pa je, da se na poziv lahko prijavijo tudi socialna podjetja, ki so se preoblikovala po Zakonu o socialnem podjetništvu in opravljajo gospodarske dejavnosti.

Skupno je do sedaj objavljenih že 12 javnih pozivov za vavčerje, katera lahko koristijo mikro, mala in srednje velika podjetja za različne poslovne storitve. Več podrobnosti o vavčerjih je objavljenih na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.