Skoči do osrednje vsebine

Prenovljen portal SPOT v angleškem jeziku – Slovenian business point portal

Po tem, ko je januarja letos osrednji državni portal za poslovne subjekte – portal SPOT zaživel v novi, sveži, grafični podobi, deležen pa je tudi celostne vsebinske prenove postopkovnega dela, je ta teden na voljo tudi prenovljen portal v angleškem jeziku – Slovenian business point portal. Gre za prejšnji EUGO portal, ki je na voljo na naslovu spot.gov.si/en/.
Fotografija portala in njegove vstopne strani. Na vrhu logotip SPOT, modro ozadje, na strani osnovne informacije in navigacija za uporabo.

Prenovljen portal Slovenian business point | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Slovenian business point portal, ki je zaživel v novi in osveženi podobi, poleg nove vizualne podobe strani in člankov, ponuja preglednejše vsebine, na voljo pa so tudi nove funkcionalnosti. Za lažje in hitrejše iskanje informacij je vzpostavljen napreden iskalnik

Uporabnike vabimo, da oddajo svoje mnenje ali predloge o portalu in tako pomagajo izboljšati uporabniško izkušnjo vsebine in storitev portala. Vsebine je na prijaznejši način možno pregledovati tudi na različnih napravah (mobilni telefoni, tablice, računalniki …).

Osvežen portal predstavlja Slovensko enotno kontaktno točko za podjetnike, ki domačim in predvsem tujim državljanom nudi informacije za lažje poslovanje v Sloveniji. Začetki portala segajo v leto 2012, ko je bil vzpostavljen portal EUGO Slovenia Business point, katerega osrednji del je bil namenjen predstavitvi informacij o pogojih za opravljanje reguliranih dejavnosti in poklicev v Republiki Sloveniji. Na ta način Slovenija izpolnjuje zaveze evropskih direktiv in omogoča prijaznejše in lažje poslovanje na trgu v Republiki Sloveniji.

Portal nudi številne informacije o ustanovitvi podjetja in pogojih za poslovanje. Našli boste odgovore na vprašanja, kako odpreti podjetje v Sloveniji, kaj morate vedeti o davkih, o zaposlovanju, katera dovoljenja potrebujete za opravljanje dejavnosti in poklicev, in še veliko več.

Na voljo so tudi informacije o celotni mreži točk SPOT. Portal je namreč del sistema SPOT, Slovenska poslovna točka, ki ponuja celovit sistem podpornih in brezplačnih storitev države za poslovne subjekte. Točke SPOT so potencialnim podjetnikom, podjetjem in poslovnim subjektom na voljo po vsej Sloveniji in nudijo brezplačno pomoč, informiranje in svetovanje.

Prek portala Slovenian bussines point portal lahko državljani nekaterih evropskih držav tudi oddajo elektronsko vlogo, in sicer za vpis v obrtni register – začasno opravljanje obrtnih dejavnosti v Republiki Sloveniji. Kdo lahko odda vlogo in na kakšen način, si lahko uporabniki preberejo na podstrani portala. V prihodnosti načrtujemo tudi razvoj novih elektronskih storitev.

Uporabnikom želimo uspešno uporabo portala SPOT.