Skoči do osrednje vsebine

Poslanica ministrice prof. dr. Simone Kustec ob začetku študijskega leta 2021/2022

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Jutri se začenja novo študijsko leto. Ministrica prof. dr. Simona Kustec je v posebni poslanici vsem, vključenim v visoko šolstvo in v višje strokovno izobraževanje, zaželela uspešno študijsko leto.

Spoštovani študentke in študenti, profesorice in profesorji, spoštovani vsi zaposleni v visokem šolstvu in v višjem strokovnem izobraževanju!

Jutri se za okoli 61.500 študentk in študentov na visokošolskem ter 10.000 na višjem strokovnem izobraževanju začenja novo študijsko leto. Čisto prvo sploh za nekaj manj kot 13.500 bruck in brucev ter za skoraj 1300 študentk in študentov v višjem strokovnem izobraževanju.

Vsem vam, dragi študentke in študenti, tako kot tudi profesoricam in profesorjem ter vsem drugim zaposlenim, želim znanju predan, radoveden, iskriv, pa tudi pogumen prvi in vse preostale dni novega študijskega leta.

Študijskega leta, ki naj bo posebno in to še najmanj zaradi kovida. Razsežnosti in možne odgovore za sobivanje z virusom poznamo prav zahvaljujoč znanju in razumu. So pa prav znanje in razum tisti, ki nas lahko vsakodnevno presenečajo, nam pomagajo odkrivati nove poglede, celo nove svetove in vesolja. Le želeti in potruditi si moramo poiskati in osvojiti to, dragi študentke in študenti. Tako kot se moramo potruditi in znati ta znanja ponuditi in prenesti dalje, spoštovani profesorice in profesorji.

Čas, ki ga živimo po celem svetu, ta hip potrebuje odločne, razumne, prodorne in hkrati spoštljive, sodelovalne ter strpne stebre razuma. Vse to za odporno in boljšo družbo prihodnosti predstavljate prav vi, cenjeni osvajalci in prenašalci znanja. Želim vam, da se bodo vaša znanja in izkušnje v študijskem letu 2021/22 vidno bogatila, da vas bo na študijskih poteh spremljalo mnogo vztrajnosti, predanosti, potrpežljivosti, pa tudi prepotrebne sreče in svobodnih prostih trenutkov. Pa tudi zavedanja, da boste že čez nekaj let prav s temi znanji sooblikovali ne zgolj vašo osebno, ampak našo skupno družbo prihodnosti.

Zgolj dobrega vam želim. Ostanite zdravi.

Vabljeni k ogledu posnetka poslanice ministrice