Skoči do osrednje vsebine

Minister Podgoršek na Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Včeraj se v ljubljanskem Cankarjevem domu začel tridnevni dogodek, s katerim obeležujemo 1. oktober, mednarodni dan starejših, to je Festival za tretje življenjsko obdobje, ki letos »šteje« že 20 let. Festivalsko dogajanje si je včeraj ogledal minister dr. Jože Podgoršek.
Minister dr. Podgoršek na Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Minister dr. Podgoršek na Festivalu za tretje življenjsko obdobje | Avtor: MKGP

Osrednja tema in rdeča nit tokratnega Festivala za tretje življenjsko obdobje je »dolgotrajna oskrba«, upoštevajoč spoznanja, dognanja in posledice epidemije covid-19. Festival sestavljajo strokovni, izobraževalni, kulturni program in sejemska razstava.

MKGP je vsa leta eden najpomembnejših vsebinskih partnerjev festivala, tako v fazi priprav kot izvedb. Letos bomo tako na razstavnem prostoru v I. preddverju Cankarjevega doma obiskovalcem predstavljali kampanjo »Ohranimo domače. Izberimo lokalno.«, s katero želimo opozoriti na svežo, sezonsko, lokalno pridelano in predelano hrano na podeželju in na trgovskih policah. Povzdigniti želimo pomen slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, ki skrbijo za ohranjanje podeželja, doprinašajo k čistejšemu okolju in ohranjajo delovna mesta. Poudariti želimo, da z nakupom domačih, lokalnih kmetijskih pridelkov in živil podpiramo slovenskega proizvajalca, ki so naši pridni pridelovalci in predelovalci ter s tem dvigujemo tudi ugled vseh poklicev, ki pri tem sodelujejo. 

Na razstavnem prostoru bomo na kratko predstavili tudi ključne točke predsedovanja Slovenije Svetu EU.

K sodelovanju pa smo letos povabili tudi Zvezo društev ekoloških kmetov Slovenije – na razstavnem prostoru se bo predstavljalo 5 ekoloških kmetij.