Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Logar na srečanju s slovensko narodno skupnostjo v Celovcu

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je pred zasedanjem Skupnega odbora Slovenija-Koroška sestal s predstavniki slovenske narodne skupnosti na avstrijskem Koroškem. Minister je poudaril dosledno podporo Slovenije prizadevanjem predstavnikov slovenske manjšine za dolgoročno in sistemsko ureditev njihovih pravic.
pogovarjajo se za mizo

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je sestal s predstavniki slovenske narodne skupnosti na avstrijskem Koroškem | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

Srečanja z ministrom dr. Logarjem so se v imenu krovnih organizacij udeležili dr. Valentin Inzko, predsednik Narodnega sveta koroških Slovencev, Manuel Jug, predsednik Zveze slovenskih organizacij, in Lojze Dolinar, ki je zastopal Skupnost koroških Slovencev in Slovenk. Srečanja se je udeležila tudi Ana Blatnik, poslanka v koroškem deželnem zboru, stranko Enotna lista pa je zastopal Vladimir Smrtnik.

V ospredju pogovorov so bila aktualna vprašanja glede uresničevanja pravic slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem, kot so določene v 7. členu Avstrijske državne pogodbe. Posebna pozornost je bila namenjena zagotavljanju možnosti za izobraževanje v slovenskem jeziku – od predšolske vzgoje do univerze –in javne rabe slovenskega jezika.

Sogovorniki so poudarili pomen slovenske narodne skupnosti na avstrijskem Koroškem pri stikih Slovenije z deželo Koroško, ki se potrjuje tudi ob današnjem zasedanju Skupnega odbora Slovenija-Koroška. Minister dr. Logar je ob tej priložnosti ponovno poudaril dosledno podporo Slovenije prizadevanjem predstavnikov slovenske manjšine za dolgoročno in sistemsko ureditev njihovih pravic in se jim zahvalil za predano delo.