Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan sprejel ministra Vlade Moskve Čerjomina

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je na pogovore sprejel ministra Vlade Moskve in vodjo oddelka za mednarodno gospodarsko sodelovanje in mednarodne odnose v Mestni upravi Moskve Sergeja J. Čerjomina. Sogovornika sta potrdila dobre odnose med državama in razvejano sodelovanje na gospodarskem, kulturnem, znanstvenem, izobraževalnem in drugih področjih.
rokovanje državnega sekretarja in gosta

Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je na pogovore sprejel ministra Vlade Moskve in vodjo oddelka za mednarodno gospodarsko sodelovanje in mednarodne odnose v Mestni upravi Moskve Sergeja J. Čerjomina | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Za krepitev sodelovanja na gospodarskem področju sta sogovornika poudarila pomen nadaljevanja aktivnosti v okviru Medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje in se zavzela za organizacijo naslednjega srečanja. Državni sekretar dr. Raščan je poudaril, da bi sodelovanje še okrepila vzpostavitev redne letalske povezave med Ljubljano in Moskvo. Minister Vlade Moskve Čerjomin je potrdil dobro sodelovanje mesta Moskva s Slovenijo in predstavil kandidaturo mesta Moskve za organizacijo Expo2030.