Skoči do osrednje vsebine

Podpisan sporazum za dokončanje DSO in rehabilitacijskega centra Osilnica

V prostorih Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) je bil podpisan sporazum o dokončanju izgradnje Doma starejših občanov (DSO) in rehabilitacijskega centra Osilnica. Podpisniki sporazuma so MDDSZ, Ministrstvo za zdravje, Občina Osilnica, Dom starejših občanov Šiška, Univerzitetno rehabilitacijski inštitut Republike Slovenije-SOČA in SVC socialno varstveni center Osilnica.

''Sporazum je odgovor na številne in večletne pozive vseh, ki so si prizadevali za dokončanje doma'', je ob podpisu dejal mag. Uršič in ob tem dodal, ''da so se obljube vrstile leta in leta, ministrstvo pa je tem pozivom v mandatu ministra Janeza Cigler Kralja ne le prisluhnilo, temveč jih tudi realiziralo''. 

Mag. Uršič je ob tej priložnosti tudi poudaril, da je področje oskrbe starejših na MDDSZ postavljeno na prioritetno mesto. Med drugim je spomnil dosežke v mandatu aktualne vlade, in sicer zagotovljena proračunska sredstva za investicije v domove za starejše v letih 2021 in 2022 v skupni višini 30 milijonov evrov, 93 milijonov evrov nepovratnih namenskih sredstev za večjo kakovost bivanja starejših in dodatna sredstva višini 59 milijonov evrov za izgradnjo 850 dodatnih mest v domovih za starejše. 

Državni sekretar na Ministrstvu za zdravje (MZ) mag. Robert Cugelj je ob podpisu sporazuma dejal, da ''na MZ načrtno zasledujemo dostopnost prebivalcev do zdravstvenih storitev, ne glede na to, kje prebivalci živijo''. 

Ravno tako je podpis sporazuma pozdravila županja občine Osilnice Alenka Kovač, saj kot je povedala, ''sporazum po dolgih letih prošenj pomeni prvi korak v pravo smer za dokončanje doma''.