Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar mag. Irgolič z ministrom za kmetijstvo Kraljevine Savdske Arabije Abdulrahmanom Abdulmohsenom A. AlFadleyem

Državni sekretar mag. Aleš Irgolič se je srečal z ministrom za okolje, vodo in kmetijstvo Kraljevine Savdske Arabije Abdulrahmanom Abdulmohsenom A. AlFadleyem Pogovor je tekel o možnostih sodelovanja med državama v kmetijstvu, na področju živilsko predelovalne industrije ter gospodarjenja z gozdovi.
Dtžavni sekrerar na sredini v temni obleki  ob njem njegovi sodelavci . Na drugi strani mize na sredini Minister za okolje, vodo in kmetijstvo Kraljevine Savdske Arabije ob njem njegovi najožji sodelavci.

Državni sekretar mag. Aleš Irgolič na srečanju z ministerom za okolje, vodo in kmetijstvo Kraljevine Savdske Arabije Abdulrahmanom A. Alfadleyjem | Avtor: MKGP

Državni sekretar mag. Aleš Irgolič je v svojem uvodnem nagovoru poudaril, da se veseli pogovora o možnostih prihodnjega bilateralnega sodelovanja na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane. Kot možnosti sodelovanja na področju kmetijstva je omenil čebelarstvo, trajnostno upravljanje v kmetijstvu in razvoj podeželja.

Dodal je, da podpira tudi sodelovanje na področju živilsko predelovalne industrije. Slovenija trenutno v Savdsko Arabijo izvaža les in lesene izdelke, lesno oglje, sladkor in sladkorni proizvodi, šelak, gume, smole in druge rastlinske sokove in ekstrakte. Za odpiranje trgovine, pa je izpostavil strožje pogoje.  

V nadaljevanju pogovora sta se dotaknila tudi sodelovanja na področju gozdarstva. Državni sekretar Aleš Irgolič je izpostavil, da ima slovenska lesna industrija  dolgoletno tradicijo in znanje, potrebuje pa nove trge za svoje proizvode. Kot enega od ključnih trgov je izpostavil prav arabskega, ki ceni visokokakovostne proizvode. Teh pa v Sloveniji ne manjka. Minister za okolje, vodo in kmetijstvo Kraljevine Savdske Arabije Abdulrahman Abdulmohsen A. AlFadley je Izkazal  veliko zanimanje za slovenski sistem načrtnega upravljanja z divjadjo in lovstvo.