Skoči do osrednje vsebine

Seminar za predstavnice venezuelskih demokratičnih sil

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Med 14. in 17. septembrom 2021 je potekal spletni seminar o tehnikah pogajanj in opolnomočenju žensk za predstavnice venezuelskih demokratičnih sil, ki sta ga ob podpori Ministrstva za zunanje zadeve izvedla Center za evropsko prihodnost (CEP) in Evropski inštitut za javno upravo (EIPA). Udeleženke seminarja je uvodoma nagovoril Bogdan Batič, namestnik generalnega direktorja za skupno zunanjo in varnostno politiko.
simbolična slika žensk z napisom naslova in datuma delavnice

Delavnica o tehanikah pogajanja in opolnomočenja žensk | Avtor: Center za evropsko prihodnost

Niz delavnic, pri izvedbi katerih so sodelovali tudi slovenski predavatelji, je udeleženkam ponudil izpopolnjevanje v tehnikah pogajanj in mediacije ter vključevanju žensk vanje, kar je ključno za vsak proces demokratične tranzicije, dialog in transparentnost.

Slovenija zagovarja mirno rešitev venezuelske krize. To je mogoče doseči le z vključujočim političnim dialogom. Podpora venezuelskim demokratičnim silam je sestavni del teh prizadevanj. Opolnomočenje žensk in mediacija, ključna stebra uspešnih tranzicijskih procesov, že več let sodita med prednostne dejavnosti slovenske zunanje politike in mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Center za evropsko prihodnost

Evropski inštitut za javno upravo (EIPA)