Skoči do osrednje vsebine

Podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. bo prejelo finančno podporo v višini 7,7 milijonov evrov

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je z direktorjema BSH Hišni aparati d.o.o. Boštjanom Gorjupom in Matijo Petrinom podpisal pogodbo o dodelitvi subvencije za investicijo »Razvoj in proizvodnja nove generacije malih gospodinjskih aparatov Hardware+« in podjetju s tem dodelil subvencijo v višini 7,7 milijonov evrov.
Minister Počivalšek in direktorja BSH ob podpisu pogodbe

Minister Počivalšek in direktorja BSH ob podpisu pogodbe | Avtor: Staša Zabukošek

Z današnjim podpisom pogodbe na stojnici Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v okviru 53. MOS, smo se zavezali, da bomo finančno podprli investicijo v nakup novih strojev in opreme, in sicer v skladu z načeli industrije 4.0. Z investicijo bo ustvarjenih 62 novih zaposlitev, od tega najmanj 12 visokokvalificiranih.

Minister Zdravko Počivalšek je ob tem dejal, da si želi, da bi tudi s pomočjo priložnosti, ki jih sejem MOS ponuja, čim več podjetij v prihodnost zakorakalo s podobno ambicioznimi cilji, kot si jih je postavilo podjetje BSH Hišni aparati, ki sicer do leta 2030 želi postati vodilno podjetje v industriji digitalnih storitev v povezani kuhinji (tako imenovani Hardware+). Podjetje bo finančno podporo države prejelo tudi na osnovi dosedanjih dosežkov in ambicij, brez katerih nove investicije ne bi bile mogoče. Podjetje BSH Hišni aparati d.o.o. je namreč ena od prvih »Hardware+« tovarn v skupini BSH, središče prodajne regije Adriatic in je v letu 2020 postalo tudi ogljično nevtralno.

"Slovenija ima velik potencial, ki ga moramo znati izkoristiti. Slovenska podjetja morajo ustvarjati višjo dodano vrednost in povečati vrednost izvoza, da pa bi to dosegli, moramo vlagati v zeleno, digitalno in razvojno usmerjeno slovensko gospodarstvo," je naglasil minister ter dodal: "Preiti moramo od komercializacije mišic k komercializaciji možganov."

V času pandemije covid-19 se je sicer povpraševanje po izdelkih prejemnika spodbude povečalo in temu je sledilo tudi rekordno število proizvedenih in prodanih izdelkov. Z nadgradnjo klasičnih gospodinjskih aparatov podjetje ustvarja tudi višjo dodano vrednost na zaposlenega, ki je bila v letih 2019 in 2020 nad slovenskim povprečjem.