Skoči do osrednje vsebine

Sistem SPOT se predstavlja na MOS-u v Celju

V sredo, 16. septembra 2021, je potekala slovesna otvoritev 53. Mednarodnega obrtnega sejma v Celju (MOS). Na sejmu v okviru razstavnega prostora Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) predstavljamo tudi sistem SPOT (Slovenska poslovna točka) ter e-storitve portala SPOT, katerega skrbnik je Ministrstvo za javno upravo.
V dvorani je spredaj miza - panel ter govorniški pult z mikrofonom. Za govorniškim pultom je predavateljica usposabljanja, pred njo na stolih slušatelji. Sprednji prostor polni tudi platno za prezentacije. Na njem naslov predavanja - Prenova portala SPOT.

usposabljanje za referente in svetovalce SPOT točk | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 2

Obiskovalcem razstavnega prostora so na voljo svetovalci in informatorji, ki z veseljem predstavijo storitve, ki jih država omogoča podjetnikom in poslovnim subjektom tekom poslovanja.  

Brezplačno informiranje, svetovanje in pomoč pri registraciji podjetja se izvaja v okviru točk SPOT Registracija in SPOT Svetovanje.

Referenti in svetovalci na točkah so se v okviru sejma včeraj udeležili tudi usposabljanja. Predstavniki Finančne uprave RS (FURS), Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve  (AJPES), Ministrstva za javno upravo (MJU) in Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT) so podali koristne informacije, ki bodo referentom in svetovalcem služile pri informiranju potencialnih podjetnikov in vseh, ki že poslujejo. Predstavniki MJU pa smo referente seznanili s potekom prenove portala SPOT, ki bo pomembno vplivala tudi na njihovo delo.

Sejem MOS poteka še vse do nedelje, 19. 9. 2021, zato vabljeni, da na sejmu obiščete tudi stojnico SPOT – Slovenska poslovna točka v Hali L.

Podrobneje o programu in dogajanju najdete na spletni strani 53. MOS-a.