Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša v izjavi za Planet TV o prestrukturiranju in aktualnih temah

Vlada Republike Slovenije je včeraj obiskala Savinjsko regijo, kjer se je seznanila s projekti in izzivi regije, z nosilci razvoja v regiji pa je spregovorila o izzivih in priložnostih.

V okviru regijskega obiska v savinjski regiji je predsednik vlade Janez Janša podal tudi izjavo za Planet TV. Spregovoril je o postopnem zaprtju premogovnika Velenje do leta 2032. "O katerikoli letnici bomo govorili, bo to drseča letnica glede na energetske potrebe države, glede na hitrost uvajanja obnovljivih virov in tudi glede na razprave v Evropski uniji, ki bodo še potekale, glede na cilje, ki smo si jih zastavili, glede na situacijo na trgu električne energije ter glede na težave, ki jih z nadomeščanjem premoga kot energetskega vira, nima samo Slovenija." Predsednik vlade je glede postopnega zaprtja premogovnika dodal še, da je v našem skupnem interesu,  da se to zgodi čim prej, da se najdejo ekonomsko upravičeni obnovljivi viri in, da čim prej poskrbimo za nova delovna mesta, če je le mogoče boljša in bolje plačana.

Predsednik vlade je v izjavi za Planet TV spregovoril tudi o aktualnem političnem dogajanju v Sloveniji. Glede nedavnih izjav ministra Tonina je dejal, da je Nova Slovenija suverena stranka ter, da sodelovanje med strankami v koaliciji poteka v dobro Slovenije. Pokomentiral je tudi objavljene fotografije, ki so v zadnjih dneh zaokrožile v medijih, na katerih je v družbi največjih zdravstvenih lobistov v Sloveniji. Dejal je, da je v zadnjih dvajsetih letih, ko je imel čas za igranje golfa, le tega igral praktično z vsemi, ki so v Sloveniji igrali golf, tudi z uredniki medijskih hiš, ter, da osebna druženja v ničemer niso povezana s sklepanjem kakršnihkoli poslov. "Samoimenovana KUL opozicija, ki nima nobenega programa, preko tega ustvarja vtis, da nekaj počne. Nič ne počne, sproža afere.  Namesto, da bi se pripravljala na gradnjo alternative za prihodnje volitve, misli, da bo s takšnimi patetičnimi poskusi, kakorkoli vplivala na volivce."