Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar dr. Raščan na regijskem obisku vlade v Savinjski regiji

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar dr. Stanislav Raščan se je v imenu ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja udeležil obiska Vlade Republike Slovenije v Savinjski regiji. Obiskal je Razvojno agencijo Savinjske regije, Grand Hotel Sava Rogaška in podjetja Roboteh, Pišek & HSF Logistics ter Nivo Eko. Državni sekretar je poudaril, da imajo podjetja v Savinjski regiji velik potencial za razvoj.

Na obisku v Razvojni agenciji Savinjske regije je državni sekretar dr. Raščan govoril z direktorico Ivo Zorenč, ki je dejala, da agencija s pomočjo evropskih sredstev uresničuje mnoge projekte. S tem širi svojo partnersko mrežo in pridobiva nova znanja ter izkušnje na področju mednarodnega sodelovanja. Na obisku v Grand Hotelu Sava Rogaška je direktor in lastnik hotela Stanislav Pšeničnik predstavil težave, s katerimi se zaradi pandemije covida-19 trenutno sooča slovenski turizem. Predstavil je tudi vodo Hotela Sava Rogaška ROI – Roitschocrene, ki je za svojo kakovost prejela že veliko nagrad. Izrazil je tudi upanje, da bo lahko voda ROI kmalu naprodaj v Sloveniji in drugod po Evropi.

V podjetju Roboteh se je državni sekretar dr. Raščan seznanil z uspehi podjetja na področju avtomatizacije in robotizacije proizvodnje ter razvojem programske opreme za proizvodne linije. Izrazil je zadovoljstvo, da imamo v Sloveniji tako uspešna visokotehnološka podjetja na področju robotike, ene izmed industrij prihodnosti. Državni sekretar dr. Raščan je obiskal tudi transportno podjetje Pišek & HSF Logistics, ki izvozi 70 % svojih storitev. Svoj poslovni uspeh je doseglo v sodelovanju s tujim strateškim partnerjem, s pomočjo katerega ima dostop do logističnih centrov in skladišč v številnih evropskih državah.

Državni sekretar je obiskal tudi podjetje, ki se osredotoča na "zeleni program" – Nivo Eko, ki se ukvarja z vegetativno protierozijsko zaščito brežin, ekološko sanacijo degradiranih naravnih okolij in vzdrževanjem vodnih korit ter parkovnih površin.