Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka Urška Ban na obisku v Savinjski statistični regiji

Vlada Republike Slovenije se mudi na obisku v Savinjski statistični regiji. V imenu Ministrstva za javno upravo je regijo obiskala državna sekretarka Urška Ban, ki se je srečala z načelniki upravnih enot, županom Žalca ter s predstavniki nevladnih organizacij v regiji.
udeleženci srečanja stojijo pred poslopjem Upravne enote Šentjur pri Celju

Srečanje državne sekretarke na Ministrstvu za javno upravo Urške Ban z načelniki upravnih enot Savinjske statistične regije | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 2

Po dopoldanskem uvodnem delovnem posvetu vlade v Termah Olimia v Podčetrtku, se je Banova v prostorih Upravne enote Šentjur pri Celju najprej srečala z načelniki upravnih enot Savinjske regije, za tem pa še z županom Občine Žalec Jankom Kosom. Pred zaključkom regijskega obiska se bo Banova v Celju sestala tudi s predstavniki nevladnih organizacij.

Med investicijami v regiji, ki sodijo pod okrilje Ministrstva za javno upravo, lahko v Celju izpostavimo nakup poslovnih prostorov na naslovu Kidričeva 24b, kamor bodo do konca letošnjega leta preseljeni vsi inšpektorati in Direkcija za infrastrukturo. Z nakupom poslovnih prostorov smo dolgoročno rešili prostorsko problematiko inšpektoratov, hkrati pa bomo strankam omogočili lažji dostop do vseh inšpektoratov, ki ne bodo več razpršeni po območju Mestne občine Celje.

Prostorske pogoje za uslužbence in stranke smo izboljšali tudi v prostorih upravnih enot v Žalcu in v Laškem. V obeh stavbah so bila spomladi letos zamenjana dotrajana okna, v letošnjem letu pa je predvidena še adaptacija strehe.

Obisk vladne ekipe v Savinjski statistični regiji se bo zaključil z večerno javno tribuno v Celju, na kateri se bodo kot običajno člani vlade srečali z župani, gospodarstveniki in drugimi nosilci razvoja v regiji.