Skoči do osrednje vsebine

Vlada imenovala direktorja Urada za preprečevanje pranja denarja

Vlada je na današnji dopisni seji za direktorja Urada Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja imenovala dr. Damjana Žuglja.

Ministrstvo za finance je 30. junija 2021 na spletnem portalu GOV.SI objavilo posebni javni natečaj za položaj direktorja Urada Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja. Posebna natečajna komisija je ministra za finance obvestila o primernem kandidatu za položaj direktorja Urada Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja.

Minister za finance je vladi predlagal, da se dr. Damjan Žugelj imenuje za direktorja urada za dobo petih let, in sicer od 15. septembra 2021 do najdlje 14. septembra 2026, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Dr. Damjan Žugelj je doktor pravnih znanosti. Delovne izkušnje je med drugim pridobil v različnih upravah in nadzornih svetih gospodarskih družb, kot direktor Agencije za trg vrednostnih papirjev, predsednik sveta Agencije za trg vrednostnih papirjev, član Sveta Agencije za javni nadzor nad revidiranjem ter direktor Uradnega lista Republike Slovenije. Preteklih šest mesecev je opravljal funkcijo vršilca dolžnosti direktorja Urada za preprečevanje pranja denarja.

Vir: Ministrstvo za finance