Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša v okviru obiska v Savinjski regiji v podjetju Vial Automation

Predsednik vlade Janez Janša je v okviru obiska v Savinjski regiji danes obiskal podjetje VIAL Automation d.o.o. V podjetju se je srečal z vodstvom podjetja in si ogledal proizvodnjo.

VIAL Automation d.o.o je družinsko podjetje, ustanovljeno v Sloveniji leta 1998. Podjetje je razvilo proces in vzpostavilo proizvodnjo podsklopa za filterni sistem BIA Sartorius, prav tako so tehnološki dobavitelj utrazvočne tehnologije za E-mobility Samsung SDI in imajo razvoj lastnih produktov (elektronsko krmiljeni podajalec folije in drugih tankoslojnih layerjev, stroj za kontinuirano spajanje z ultrazvočno tehnologijo). VIAL Automation d.o.o. svojim partnerjem ponuja: zastopništvo svetovno znanih podjetij s področja avtomatizacije proizvodnih procesov, ultrazvočno varjenje kot storitvena dejavnost in ultrazvočno zaščitno celico v različnih izvedbah in stopnjah avtomatizacije kot njihov lastni produkt, s katerim so prisotni na svetovnem trgu.

V pogovorih s predsednikom vlade je vodstvo podjetja spregovorilo predvsem o poslovanju podjetja v času epidemije, pri čemer so predstavili aktualne razmere na trgu dobrin. Prav tako pa so se dotaknili črpanja evropskih sredstev in birokratskih ovir, ki zavirajo podjetništvo in inovacije. Predstavniki podjetja so izpostavili tudi izobraževanje zaposlenih s področja elektrotehnike in strojništva.