Skoči do osrednje vsebine

V vzgoji in izobraževanju nadpovprečna precepljenost

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Po podatkih, ki so jih vrtci in šole posredovali Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, je v začetku septembra v vzgoji in izobraževanju 64% cepljenih in prebolevnikov.
Poziv k cepljenju proti covid-19.

Cepimo se. | Avtor: NIJZ

Najvišja stopnja precepljenosti je med zaposlenimi v srednjih šolah. Med zaposlenimi strokovnimi delavci v srednjih šolah je cepljenih 71,6% zaposlenih, skupaj s prebolevniki delež znaša 76%. Med ostalimi zaposlenimi (administrativni kader, čistilke, kuhinja) je cepljenih 61% zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 65%.

V osnovnih šolah je cepljenih 61% strokovnih delavcev, skupni delež s prebolevniki znaša s 67%. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 58% zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 64%.

Najnižja precepljenost je na področju predšolske vzgoje. Cepljenih je 45% zaposlenih strokovnih delavcev, skupaj s prebolevniki pa 53% strokovnih delavcev v vrtcih. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 54% zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 60%.

Glede na poročanje šol in vrtcev je na področju vzgoje in izobraževanja 64% cepljenih in prebolevnikov, od tega 58% cepljenih zaposlenih in 6% prebolevnikov.

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport je skupaj z organi v sestavi (Urad RS za mladino in Inšpektorat RS za šolstvo in šport) med zaposlenimi 72% cepljenih in prebolevnikov.