Skoči do osrednje vsebine

Šesta redna seja delovne skupine za lokalno samoupravo

Danes so se že šestič sestali člani delovne skupine za lokalno samoupravo, ki jo vodi minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Seja, tretja v letošnjem letu, je tokrat ponovno potekala na daljavo, udeležili pa so se je predstavniki vseh treh reprezentativnih združenj občin (Skupnosti občin Slovenije, Združenja občin Slovenije in Združenja mestnih občin Slovenije).
zaslonski posnetek udeležencev seje

Člani delovne skupine so zasedali na daljavo | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Predstavniki Ministrstva za finance so udeležencem predstavili izračun povprečnih stroškov za financiranje občinskih nalog za prihodnji dve leti, ki so podlaga za določitev povprečnine za leti 2022 in 2023. Ta naj bi bila dogovorjena do konca meseca.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik pa je udeležencem seje predstavil izhodišča za pripravo novele Zakona o financiranju občin, s katero bi dopolnili določbi, ki urejata sofinanciranje skupnih občinskih uprav in občin z romskim prebivalstvom.

Ob tem je minister Koritnik sodelujoče na današnji seji ponovno pozval, naj v občinah občanke in občane ter ravnatelje šol in vrtcev spodbujajo k cepljenju proti virusu covida-19. »Dovolj visoka precepljenost je namreč v tem trenutku edino zagotovilo, da se bo življenje vrnilo v normalne tirnice,« je še dodal minister.