Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za oskrbo s pitno vodo v Ajdovščini

  • Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko smo odobrili evropska sredstva za projekt »Celovito hidravlično uravnoteženje vodooskrbnega sistema Hubelj-Skuk«. To je še eden v nizu projektov, ki bodo zagotovili varno in zanesljivo oskrbo s pitno vodo, tokrat za skoraj 17 tisoč prebivalcev v občini Ajdovščina.

S pomočjo sredstev iz Kohezijskega sklada in državnega proračuna bo Občina Ajdovščina zagotovila višje standarde pri oskrbi s pitno vodo za skoraj 17 tisoč prebivalcev – od tega se bo število oseb, ki bodo na novo priključene na javni vodovodni sistem, povečalo za skoraj 400. Novozgrajeni vodovodni sistem bo dolg dobrih 17 kilometrov, vključeval bo tudi novogradnjo treh vodohranov in štirih črpališč, postavili pa bodo tudi pet razbremenilnikov. Projekt, ki velja za eno največjih naložb v občini Ajdovščina, se bo začel izvajati še letošnjo jesen, zaključen pa bo predvidoma do konca leta 2023.

V finančni perspektivi 2014–2020 je bilo do sedaj za 23 novogradenj in prenov vodovodnih sistemov zagotovljenih 194,2 milijona evrov evropskih sredstev.