Skoči do osrednje vsebine

Natečaj ClimaHost - varstvo podnebja v hotelirstvu in turističnih namestitvah

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Vsealpski natečaj Natečaj ClimaHost - varstvo podnebja v hotelirstvu in turističnih namestitvah izvaja adelphi v tesnem sodelovanji z Alpsko konvencijo. Prijave so odprte do 31. decembra 2021.
Logotip Alpske konvencije

Logotip Alpske konvencije

V Sloveniji je za izvajanje Alpske konvencije odgovorno  Ministrstvo za okolje in prostor. Energetska učinkovitost in drugi zaščitni ukrepi v sektorju alpskih turističnih nastanitev so ključni za zmanjševanje neželenega učinka hotelirstva v Alpah. Natečaj ClimaHost za varstvo podnebja v hotelirstvu in turističnih namestitvah prepoznava ukrepe, ki jih izvajajo nastanitvene storitve v alpski regiji in nagrajuje najbolj inovativne in celostne pristope. Turistični sektor igra pomembno vlogo v gospodarstvu številnih lokalnih skupnosti v alpski regiji, vendar ima tudi velik podnebni odtis. Razvoj trajnostnega turizma je tako eno izmed številnih področij podnebnega ukrepanja v Alpah, ki ga naslavljajo tudi nekateri izmed podnebnih ciljev Alpske konvencije za leto 2050.

Nagrada ClimaHost, ki je bila prvič podeljena na XV. Alpski konferenci leta 2019, je namenjena hotelom, mladinskim hostlom, penzionom, gostiščem in gorskim kočam, ki se nahajajo na območju Alpske konvencije. Na natečaj se lahko prijavijo vsi nastanitveni obrati, ki so predani varstvu podnebja in varčevanju z energijo, prijave so odprte do 31. decembra 2021 preko spletne strani ClimaHost

Dodatne informacije o natečaju