Skoči do osrednje vsebine

Minister za javno upravo prvi dan Strateškega foruma Bled 2021 na dvostranskih srečanjih s predstavniki globalnih podjetij

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se 1. in 2. septembra 2021 udeležuje Strateškega foruma Bled 2021, ki poteka pod naslovom »Prihodnost Evrope«.

Po otvoritvenem dogodku in okrogli mizi voditeljev z naslovom: Prihodnost Evrope – Stati in obstati se je minister za javno upravo Boštjan Koritnik ob robu uradnega programa Strateškega foruma Bled 2021 na dvostranskem srečanju zgodaj popoldan sestal s predstavniki podjetja Microsoft. Kot je po srečanju povedal minister Koritnik, s podjetjem Microsoft »nadaljujemo tesno sodelovanje pri informatizaciji državne uprave in na področju usposabljanj za uporabo digitalnih veščin pri javnih uslužbencih.« S podpredsednikom podjetja Microsoft Casperjem Klynge-om sta spregovorila tudi o kibernetski varnosti in digitalni suverenosti.

Minister Koritnik se je v nadaljevanju popoldneva na dvostranskem srečanju sestal še s predstavniki podjetja Facebook. Z Markusem Reinischem, ki je pri podjetju Facebook zadolžen za področje javnih politik, sta spregovorila o regulaciji digitalnih storitev. »Slovenija si kot predsedujoča Svetu EU prizadeva za razvoj inovativnih praks, a želimo predvsem zaščititi uporabnike in zagotoviti varno spletno okolje,« je po srečanju izpostavil minister Koritnik.

Zadnje v nizu dvostranskih srečanj, ki jih je ob robu programa prvega dneva Strateškega foruma Bled 2021 opravil minister za javno upravo, je bilo srečanje s predstavniki Inštituta za umetno inteligenco iz Savdske Arabije. Minister Koritnik in Mohammed Al Solami sta v pogovoru izmenjala izkušnje na področju informatizacije državne uprave. Minister Koritnik pa je sogovorniku predstavil tudi aktivnosti Ministrstva za javno upravo na področju digitalizacije.

V četrtek, 2. 9. 2021, se bo minister Koritnik zgodaj popoldan na dvostranskem srečanju sestal s predstavniki podjetja Google, nato pa bo kot govornik sodeloval v panelu z naslovom Digitalna Evropa - Sprostitev potenciala (Digital Europe - Unlocking the potential), ki bo v okviru uradnega programa Strateškega foruma Bled potekal v Rikli Balance Hotelu (Dvorana Zrak, 16.00 - 17.30).

Strateški forum Bled 2021 - Uradna spletna stran