Skoči do osrednje vsebine

Minister za javno upravo prvi dan Strateškega foruma Bled 2021 na dvostranskih srečanjih s predstavniki globalnih podjetij

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik se 1. in 2. septembra 2021 udeležuje Strateškega foruma Bled 2021, ki poteka pod naslovom »Prihodnost Evrope«.
Rokovanje ministra Koritnika s sogovornikom, g. Reinischem iz podjetja Facebook, v ozadju panoramsko okno s pogledom na jezero

Minister Koritnik in Markus Reinisch (Facebook) | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 3

Po otvoritvenem dogodku in okrogli mizi voditeljev z naslovom: Prihodnost Evrope – Stati in obstati se je minister za javno upravo Boštjan Koritnik ob robu uradnega programa Strateškega foruma Bled 2021 na dvostranskem srečanju zgodaj popoldan sestal s predstavniki podjetja Microsoft. Kot je po srečanju povedal minister Koritnik, s podjetjem Microsoft »nadaljujemo tesno sodelovanje pri informatizaciji državne uprave in na področju usposabljanj za uporabo digitalnih veščin pri javnih uslužbencih.« S podpredsednikom podjetja Microsoft Casperjem Klynge-om sta spregovorila tudi o kibernetski varnosti in digitalni suverenosti.

Minister Koritnik se je v nadaljevanju popoldneva na dvostranskem srečanju sestal še s predstavniki podjetja Facebook. Z Markusem Reinischem, ki je pri podjetju Facebook zadolžen za področje javnih politik, sta spregovorila o regulaciji digitalnih storitev. »Slovenija si kot predsedujoča Svetu EU prizadeva za razvoj inovativnih praks, a želimo predvsem zaščititi uporabnike in zagotoviti varno spletno okolje,« je po srečanju izpostavil minister Koritnik.

Zadnje v nizu dvostranskih srečanj, ki jih je ob robu programa prvega dneva Strateškega foruma Bled 2021 opravil minister za javno upravo, je bilo srečanje s predstavniki Inštituta za umetno inteligenco iz Savdske Arabije. Minister Koritnik in Mohammed Al Solami sta v pogovoru izmenjala izkušnje na področju informatizacije državne uprave. Minister Koritnik pa je sogovorniku predstavil tudi aktivnosti Ministrstva za javno upravo na področju digitalizacije.

V četrtek, 2. 9. 2021, se bo minister Koritnik zgodaj popoldan na dvostranskem srečanju sestal s predstavniki podjetja Google, nato pa bo kot govornik sodeloval v panelu z naslovom Digitalna Evropa - Sprostitev potenciala (Digital Europe - Unlocking the potential), ki bo v okviru uradnega programa Strateškega foruma Bled potekal v Rikli Balance Hotelu (Dvorana Zrak, 16.00 - 17.30).

Strateški forum Bled 2021 - Uradna spletna stran