Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade Janez Janša z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietrom Parolinom

Predsednik vlade Janez Janša se je danes srečal z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietrom Parolinom, ki se v Sloveniji mudi na uradnem obisku v okviru predsedovanja Slovenije Evropski uniji, ob številnih bilateralnih srečanjih pa se bo udeležil tudi Blejskega strateškega foruma.

Predsednik slovenske vlade in državni tajnik Svetega sedeža sta v pogovorih spregovorila o prioritetah predsedovanja Slovenije Svetu EU, odnosih med Slovenijo in Svetim sedežem, epidemiološki situaciji v Sloveniji, Evropi in po svetu ter drugih aktualnih temah.

Predsednik vlade Janez Janša se je po srečanju v večernih urah skupaj s soprogo Urško Bačovnik Janša udeležil svete maše, ki jo je na Brezjah na trgu pred baziliko Marije pomagaj daroval kardinal Pietro Parolin.

Državni tajnik Svetega sedeža kardinal Pietro Parolin se je s sveto mašo pri Mariji Pomagaj spomnil 25. obletnice obiska svetega papeža Janeza Pavla II. v Sloveniji ter 30. obletnice Slovenije. Mašo je daroval za Evropo in vse njene prebivalce.