Skoči do osrednje vsebine

Pogoj PCT tudi za udeležence športno rekreativne dejavnosti v zaprtih prostorih

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov

S spremembo odloka se pogoj cepljenosti, prebolevnosti in testiranja (PCT), skladno z odlokom, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, določa tudi za vse udeležence športno rekreativne dejavnosti v zaprtih prostorih,  ki so starejši od 15 let, razen, če ni drugače določeno z odlokom, ki ureja začasne pogoje za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu.

Odlok določa, da mora o potrebnih pogojih upravljalec prostora, kjer se izvaja športno rekreativna dejavnost, udeležence obvestiti s pisnim obvestilom pred vstopom v prostor. Prav tako je določena obveznost upravljalca, da izvaja nadzor nad izpolnjevanjem pogojev z  neposrednim preverjanje ob vstopu v objekt ali prostor.

Spremembe in dopolnitve odloka začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, sama veljavnost odloka pa se podaljšuje vključno do 5. septembra 2021.