Skoči do osrednje vsebine

Inšpekcijski svet v želji po učinkovitem preprečevanju širjenja virusa o poostrenih nadzorih spoštovanja pogoja PCT

Na zadnji seji Inšpekcijskega sveta, ki je potekala 25. avgusta 2021, je bila sprejeta odločitev, da bo v želji po učinkovitem preprečevanju širjenja virusa več inšpekcij ta vikend usklajeno in v sodelovanju s Policijo izvajalo poostrene nadzore spoštovanja pogoja PCT.

Število okuženih z virusom SARS-CoV-2 se v zadnjih dneh v Sloveniji hitro povečuje. V želji čim bolj učinkovitega preprečevanja širjenja virusa je bila na zadnji seji Inšpekcijskega sveta, ki ga vodi minister za javno upravo Boštjan Koritnik, sprejeta odločitev, da bodo ta vikend (28. in 29. avgusta 2021) ter predvidoma tudi v začetku naslednjega tedna inšpekcije: Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije, Tržni inšpektorat Republike Slovenije, Finančna uprava Republike Slovenije, Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Inšpektorat Republike Slovenije za šolstvo in šport ter Inšpektorat Republike Slovenije za kulturo in medije skupaj s Policijo usklajeno izvajale poostreni nadzor nad izpolnjevanjem PCT pogoja na različnih področjih.

Poostrene nadzore spoštovanja PCT pogoja je tako moč pričakovati na javnih prireditvah, v gostinskih obratih, na kulturnih in športnih prireditvah ter tudi na področju prometne infrastrukture.