Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministrice prof. dr. Kustec z veleposlanikom Japonske v Sloveniji Hiromichijem Matsushimo

  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se je danes pred uradnim sprejemom za slovensko olimpijsko reprezentanco, ki bo kasneje na Brdu pri Kranju, srečala z veleposlanikom Japonske v Republiki Sloveniji njegovo ekscelenco Hiromichijem Matsushimo.

Njegovi ekscelenci Hiromichiju Matsushimi je čestitala za uspešno izvedbo olimpijskih iger v Tokiu ter zaželela prav tako uspešno izvedbo prihajajočih paraolimpijskih iger. Sloveniji bodo olimpijske igre zagotovo ostale v spominu kot najuspešnejše igre za slovenske športnice in športnike doslej. Prav tako je bila uspešna na igrah gostiteljica, ki je v končni skupni razvrstitvi držav, dobitnic medalj, zasedla tretje mesto.

Veleposlanik Japonske v Sloveniji in ministrica prof. dr. Kustec

Veleposlanik Japonske v Republiki Sloveniji Hiromichi Matsushima (levo) in ministrica prof. dr. Simona Kustec | Avtor: MIZŠ

Veleposlanik Japonske je poudaril, da je bila odločitev, da Japonska gosti olimpijske igre tudi velika odgovornost. Ministrici je izročil knjigo Pot v Tokio (Road to Tokyo), ki jo je izdalo Veleposlaništvo Japonske v Republiki Sloveniji in v kateri so zbrani tudi slovenske nosilke in nosili odličij preteklih olimpijskih in paraolimpijskih iger.

Sogovornika sta v nadaljevanju spregovorila tudi o sodelovanju med državama, ki bosta prihodnje leto zabeležili 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov. O sodelovanju na področjih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport med državama, ki je prijateljsko in tesno, bosta pogovore nadaljevala v bližnji prihodnosti, kjer bo priložnosti tudi o pogovorih, vezanih na predsedovanje Slovenije Svetu EU.