Skoči do osrednje vsebine

Razstava »ustvarjalnost je super hrana« na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli v Ljubljani

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se letošnje poletje predstavlja v okviru razstave, ki jo organizira Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino ob 30. obletnici svojega delovanja, 30 letnici samostojnosti države, predsedovanju Republike Slovenije Svetu Evropske unije in razglasitvi Republike Slovenije kot Evropske regije gastronomije 2021.
Plakat razstave s sadjem in napisom ustvarjalnost je superhrana

Plakat razstave

Ministrstvo na razstavi sodeluje s predstavitvijo geografskih označb in zajamčenih tradicionalnih posebnosti slovenskih zaščitenih kmetijskih pridelkov, živil in vin, ki prav tako sodijo med skupno intelektualno lastnino njihovih pridelovalcev in predelovalcev ter so vključeni v priznane evropske sheme kakovosti za kmetijske pridelke, živila in vino.

Na razstavi bo področje intelektualne lastnine predstavljeno na nov in ustvarjalen način v povezavi in prepletu še z dvema širokima področjema, in sicer s kulturo oziroma kulturno dediščino in hrano oziroma gastronomijo.

Razstava želi poudariti, da je bila slovenska družba ves čas ustvarjalna in inovativna ter hkrati navdušiti sedanje in prihodnje generacije za nadaljnji tovrstni razvoj. Nastala je v sodelovanju z več slovenskimi muzeji in institucijami (Tehniški muzej Slovenije, Muzej krščanstva na Slovenskem, Narodna galerija, Narodni muzej Slovenije, Prirodoslovni muzej Slovenije, Slovenski etnografski muzej, Slovenski šolski muzej, Združenjem SAZAS k. o., AIPA, k. o., Zvezo društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije, Rokodelskim centrom Ribnica, Odborom za označbo porekla idrijske čipke ter Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano).

Razstavo, ki bo na ogled od 1. 8. – 15. 9. 2021 na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli v Ljubljani, je omogočil Turizem Ljubljana. Vljudno vabljeni!

Več informacij o razstavi je objavljenih tudi na spletni strani Urada RS za intelektualno lastnino.