Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 22. julija 2021.

Nesreče v gorah

Izpostava Celje

Ob 19.39 se je na Gonžarjevi peči nad krajem Vinska gora, občina Velenje, poškodovala planinka. Posredovali so gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Celje, ki so poškodovano planinko na kraju oskrbeli ter jo varno pospremili v dolino.

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Novo mesto

Ob 16.30 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe za sekundarne prevoze Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana prepeljal inkubator iz Splošne bolnišnice Novo mesto v UKC Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 9.22 sta na avtocesti Celje vzhod - Dramlje, smer Maribor, občina Šentjur, trčili tovorno in kombinirano vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote (PGE) Celje so zavarovali kraja dogodka, s tehničnim posegom izvlekli kombinirano vozilo izpod prikolice tovornega vozila, nudili pomoč sodelujočim službam in očistili cestišče. Reševalci NMP so poškodovani osebi nudili prvo pomoč, vendar je zaradi poškodb preminula na kraju dogodka. Obveščene so bile pristojne službe.

Izpostava Ljubljana

Ob 13.42 je v Lavrici, občina Škofljica, voznik z vozilom zapeljal s cestišča. Posredovali so gasilci Gasilske brigade (GB) Ljubljana, ki so na vozilu odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Murska Sobota

Ob 14.03 sta pri naselju Lipovci v Murski Soboti trčili osebni vozili, ena oseba pa je pri tem utrpela telesne poškodbe. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Murska Sobota so nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči ter sanirali mesto nesreče.

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 15.35 je na Lesnem brdu, občina Vrhnika, gorel kozolec. Požar so gasili gasilci PGD Sinja gorica, Vrhnika, Verd, Ligojna, Bevke in Drenov grič-Lesno brdo. Kozolec v izmeri 8 x10 metrov je bil v požaru uničen. Poleg tega je bil uničen manjši inventar na kozolcu, 8 pnevmatik ter bližnji čebelnjak. Vzrok požar bodo ugotavljale pristojne službe.

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Maribor

Ob 20.06 je v Vinogradniški ulici v Šentilju v Slovenskih goricah zagorel kombajn. Domačini so še pred prihodom gasilcev pričeli z gašenjem. Požar so dokončno pogasili gasilci PGD Šentilj v Slovenskih goricah in PGD Ceršak. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Ljubljana

Ob 12.33 so na Ljubljanski cesti v Grosupljem gasilci PGD Grosuplje ob avtocesti pogasili manjši požar v naravi.

Izpostava Maribor

Ob 17.23 so na Pobreški cesti v Mariboru gasilci Javnega zavoda gasilske brigade (JZ GB) Maribor pogasili manjšo količino gorečega odpadnega vejevja in trave.

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.38 so v bližini Vrtojbe, občina Šempeter-Vrtojba, gasilci PGD Šempeter in Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost - Gasilska enota (JZ GRD GE) Nova Gorica pogasili travniški požar.

Izpostava Novo mesto

Ob 18.32 je pri naselju Dobrava pri Škocjanu, občina Škocjan, na pšeničnem polju gorela slama. Gasilci PGD Dobrava so omejili in pogasili požar na površini okoli dvajset kvadratnih metrov.

Izpostava Postojna

Ob 21.45 je v Ulici Ivana Rozmana v Sežani pri Domu upokojencev zagorel večji kup pokošene trave. Požar so pogasili gasilci Zavoda za gasilno in reševalno službo (ZGRS) Sežana.

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Koper

Ob 23.53 je zagorela vsebina šest kubičnega zabojnika na parkirišču pred Osnovno šolo Antona Ukmarja na Markovcu v Kopru. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so požar pogasili in zabojnik zalili z vodo.

Sproščanja nevarnih plinov

Izpostava Celje

Ob 21.19 je na Cesti na Dobrovo v Celju prišlo do napake na plinski peči v stanovanjski hiši. Gasilci PGE Celje so opravili ogled, izklopili plinsko peč iz električnega omrežja, zaprli dovodne ventile za plin in vodo, sprostili pritisk vode iz peči, z detektorjem plinov izmerili koncentracijo plinov v prostoru ter do pregleda serviserja odsvetovali uporabo plinske peči.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Kranj

Ob 19.00 je na lokalni cesti v Ljubnem, občina Radovljica, iz kmetijskega stroja izteklo hidravlično olje. Gasilci PGD Ljubno so nevtralizirali in počistili razlito olje.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 13.15 sta v bližini Opatjega sela, občina Miren-Kostanjevica, pripadnika Državne enote za varstvo pred Neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) Severnoprimorske regije odstranila ročno bombo mase 0,52 kg, italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

Ob 14.41 sta v bližini kraja Kamno, občina Tolmin, pripadnika Držane enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila neeksplodirana ubojna sredstva v skupni masi 1,62 kg. Vse najdbe so iz obdobja prve svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Koper

Ob 11.31 je v ribogojnici v Bezovici, občina Koper, zaradi okvare črpalke za vodo obstajala nevarnost pogina rib. Gasilci JZ GB Koper so s pomočjo potopne črpalke zagotovili zadostno količino vode in s tem preprečili pogin mladic.

Ob 19.59 je na Kreljevi ulici v Kopru v zaklenjeni kopalnici oseba doživela epileptični napad. Gasilci JZ GB Koper so odklenili kopalnico in omogočili reševalcem dostop do osebe. Reševalci Reševalne službe slovenske Istre so osebo prepeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Izpostava Postojna

Ob 8.48 se je na Šercerjevi cesti v Ilirski Bistrici v prostem teku zaklenilo osebno vozilo. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so s tehničnim posegom odprli vozilo in ga predali lastnici.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/